fbpx
kane
Foto: ph.FAB / Shutterstock.com
Vi har kommet til den andre landslagspausen. Starten av sesongen er nå unnagjort. Vi går inn i en ny fase. Da er det tid for å se på hvilke spillere som har utmerket seg mest positivt til nå.

Det er blitt spilt 78 kamper i høstens Premier League, og dette mener vi har vært de beste spillerne så langt.

4-5 av dem er relativt klare

Harry Kane har vært fenomenal i år. 7 mål og 8 assister taler sitt tydelige språk. Han har også vært viktig i Tottenhams defensive spill. Kane jobber dypere enn tidligere. Det gjør også at han får mer ball i overgangsspillet og det oppbyggende spillet enn før. Hans samarbeid med Son har vært forbilledlig.

Jordan Henderson fortsetter der han slapp i fjor. Han har vært dominant i sitt toveisspill i hele høst. Han har faktisk ikke blitt fratatt ballen en eneste gang i årets Premier League. Måten han og Wijnaldum kontrollerte Manchester City i mellomrommet på forrige søndag var rett og slett dypt imponerende. Kevin de Bruyne hadde under 50 involveringer med ball. Det har skjedd kun en gang før i hans Premier League-karriere (per 90 minutter). At Liverpools eneste serietap for sesongen var uten kapteinen er ikke overraskende.

I tillegg har utviklinga til Ross Barkley skutt virkelig fart i høst. Låneavtalen mellom Aston Villa og Chelsea har vært en velsignelse for alle parter. Og Barkley har sett ut som en helt annen spiller i høst. Han har alltid hatt en stor motor, men han har ikke alltid brukt den riktig. Dette har endret seg i årets sesong. Han driver flott med ball og har virkelig funnet tonen med Jack Grealish og Ollie Watkins.

Mo Salah har vært ustoppelig i årets sesong. Han har levert prestasjoner i verdensklasse uke ut og uke inn, og sammen med Harry Kane er han nok den heteste kandidaten til Årets spiller så langt. Han skyter mer enn alle, han har flere berøringer i feltet enn alle andre, han skaper fleste sjanser for andre, han jobber samvittighetsfullt hjemover.

Pierre Emile Højbjerg har vist seg som en kanonsignering på Tottenhams midtbane. Han har lenge gått under radaren i Southampton, og under Mourinho så har dansken virkelig blomstret. Ingen midtbanespillere i PL sender flere pasninger framover i banen enn Højbjerg. Flere av pasningene er progressive. I tillegg har han en kraftig motor og dekker mye areal. Det gjør han viktig to veier.

Flere tvilstilfeller

Så begynner det å bli tøffere om plassene.

Særlig på keeperplass. Der er det en rekke kandidater som har prestert omtrent på samme nivå. Og flere av dem er faktisk ikke de som vi har vært vant til å se øverst på keeperkåringer. Guaita i Crystal Palace har vært trygg. Meslier i Leeds har vært ujevn, men har rukket å vise fram noen usannsynlige refleksredninger.

Mendy har sluppet inn bare ett mål. Men han har kun spilt fire kamper, og det er kamper som Chelsea har kontrollert. Så selv om han virker god, så blir det for tidlig å vurdere han på Årets lag. Alisson har sluppet inn sju mål på seks kamper. Det er tilfredsstillende. Han har vært god, men ikke like stabil som i fjor. Det har svingt mer. Holder han nivået fra City-kampen framover, så er han selvskreven.

Vi stod til slutt igjen med to kandidater: Martinez i Aston Villa og Rui Patricio i Wolverhampton. Vi falt ned på sistnevnte. Han har vært trygg og god bak et velorganisert Wolverhampton-lag. Han har sluppet inn ni mål på åtte kamper. Men to av dem var på straffespark, og ett av dem var et selvmål som det var umulig å ta. Han har vært god i feltet og i distribusjonen sin.

På backene velger vi Ben Chilwell fra Chelsea og Tariq Lamptey fra Brighton. Begge har vært viktige bidragsytere offensivt. Chilwell står med to mål og to målgivende. Lamptey står med en av hver. Men de har også levert sjanseskapende pasninger og gode løp. Chilwell har også klart seg bra defensivt. Der har det svingt litt mer av Lamptey, men hans offensive spill og defensive toppnivå kompenserer akkurat nok.

Begge har kjempet mot hver sin Liverpool-back for å komme med på denne lista. Både Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold har vist mye bra i år også, men Robertson har slitt med presisjonen og Arnold med stabiliteten, så foreløpig så vurderes de bak nevnte duo.

På venstre kant var det svært jevnt mellom Son Heung-min, Sadio Mané og Jack Grealish. Men betydninga til Grealish har vært uvurderlig. Han står med 4 mål, 3 assister og 6 pasninger som har ført til en stor sjanse i høst. Det er fire flere enn Kevin de Bruyne det, for å sette det i perspektiv. Mané står med 4-1-2. Son står med 8-2-3, med en kamp mer spilt. Alle tre er verdige kandidater.

I midtforsvaret velger vi Tyrone Mings fra Aston Villa og Kurt Zouma fra Chelsea. De har ikke vært feilfrie. De har hatt et par tabber begge to. Men på den annen side, så har de vært blant sine lags beste i flere kamper. Begge har for eksempel ruvet i lufta. Zouma har vunnet over ni av ti hodedueller i årets Premier League. Det har også ført til tre scoringer på franskmannen. Mings er god i lufta han også, men der Zouma av og til sliter mer på bakken, så har Mings utviklet den delen av spillet sitt også. Han har blitt en betraktelig bedre pasningsspiller med årene. Og det har Aston Villa nytt godt av i år.

Laporte og Silva var de som var nærmest duoen som ble valgt.

Kilde: Statsbomb

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket