fbpx

2000 tilskuere på Anfield mot Wolverhampton

I dag informerte den britiske regjeringen om hvilket nivå de ulike områdene av England blir klassifisert som fram til midten av desember. England har blitt delt i tre siden oktober. Nivå 1 – områder med middels smitterisiko. Nivå 2 – områder med høy smitterisiko. Nivå 3 – områder med veldig høy smitterisiko. Liverpool ble i dag klassifisert på nivå 2.

Det betyr at Liverpool FC får ha 2000 tilskuere på Anfield i seriekampen mot Wolverhampton den 5. desember. Fram til i dag har Liverpool ligget på nivå 3. Klubber som ligger i slike områder får ikke ha noen tilskuere på tribunene. At Liverpool nå ligger på nivå 2 var derfor et skritt i riktig retning for Liverpools del.

Ingen klubber i Premier League ligger i områder med middels smitterisiko. Det vil si at ingen klubber får har 4000 tilskuere på stadion på hjemmekampene.

Halvparten av klubbene har sitt tilholdssted i nivå 3. områder. Disse klubbene er Aston Villa, Wolverhampton, Manchester United, Manchester City, Newcastle, Leeds, West Bromwich, Sheffield United, Leicester og Burnley. Her blir det som sagt null tilskuere på hjemmekampene.

Resten av klubbene får altså ha 2000 tilskuere, og foruten Liverpool er det Everton, Tottenham, Chelsea, West Ham, Crystal Palace, Arsenal, Fulham, Brighton og Southampton. Det vil si klubber på Merseyside, i London og på sørkysten. Nyheten om at Liverpool har gått fra nivå 3 til 2 var både overraskende og svært gledelig.

En ny evaluering av smittenivå vil bli gjort kjent den 16. desember. Det er fire kriterier som avgjør hvilket nivå områdene blir klassifisert som:

  • Smitterate, særlig for de over 60.
  • Hvor fort raten øker eller synker.
  • Presset på helsevesenet (NHS) i de aktuelle områdene.
  • Lokal kontekst og eksepsjonelle forutsetninger, om utbrudd er svært lokalt, avgrenset og kontrollert for eksempel.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket