fbpx
firmino
Foto: Vlad1988 / Shutterstock.com

Vi teller ned til Everton: Tre mulige milepæler på lørdag

Det er jubileenes uke. I dag har FSG eid klubben i ti år. På lørdag så venter ytterligere tre milepæler.

Det vil si. Det er kun ett jubileum vi er sikre på.

Lørdag 17. oktober 2010 er sist gang Everton slo Liverpool i fotball. Tenk det, på lørdag feirer vi altså tiårsjubileum. Hvis vi spoler tilbake ti år, så tapte vi 2-0 på Goodison Park.

Det var den første kampen etter at NESV hadde overtatt klubben. John Henry og Tom Werner bestemte seg for å være til stede på kampen, og det angret de kanskje på. For det var ingen hyggelig opplevelse. Tim Cahill og Mikel Arteta skåret målene.

Everton-fansen sang “going down” på tribunene, og det var ikke langt unna sannheten. Etter denne runden så lå Liverpool på 19. plass på tabellen. Ting ble ikke bedre av Roy Hodgson sitt intervju etter kampen. “That is as good as I have seen a Liverpool team play under my management.” Det var absurd.

Henry og Werner hadde en jobb å gjøre. Først så sparket de Hodgson. Så skiftet de navn til FSG. Ting ble bedre etter det.

De to neste milepælene er vi mer usikre. Men begge kan skje.

Hvis Bobby Firmino får spille mot Everton, vil det være hans 250. kamp for Liverpool.

Firmino ligger per nå på 81. plass i antall kamper for Liverpool. Men han kan passere mange allerede i år. Hvis han spiller i tretti kamper til i 2020-21, så passerer han blant annet Bob Paisley (277 kamper). Hvis vi legger på enda noen kamper, så passerer han Didi Hamann (283) og Dirk Kuyt (285). Så han begynner jo så smått å nærme seg legende-status, brasilianeren.

I dagens Liverpool-stall er det bare Jordan Henderson med flere Liverpool-kamper. Han står bokført med 366 kamper på en 37. plass. Det vil derimot bli tøft for begge å slå seg inn på topp tre-lista. Den består av Ian Callaghan (857), Jamie Carragher (737) og Steven Gerrard (710).

Den siste milepælen vi håper på til helga er at Salah kan nå 100 mål i Liverpool-drakt.

Han står per nå med 99 scoringer. Hvis han skårer i løpet av de seks neste kampene, vil han bli den tredje raskeste til å nå 100 mål for klubben. Bare Jack Parkinson (1903-1914) og Roger Hunt (1958-1969) har nådd 100 mål raskere.

Nå har Everton og Liverpool spilt tre 0-0-kamper på rad på Goodison Park, men det vil ikke overraske oss hvis Salah når 100 mål allerede på lørdag.

Kilder: LFChistory

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket