fbpx
rhys williams
Foto: REUTERS/Peter Byrne/NTB

Talent og hardt arbeid er nødvendig, men du må ha tilfeldighetene på din side også. Bare spør Rhys Williams (19).

For bare noen måneder siden var det ikke Rhys Williams man snakket om hvis temaet var Liverpools midtforsvar. Da diskuterte man heller hvilken midtstopper Liverpool skulle kjøpe etter at Dejan Lovren var solgt.

Og det var Ki-Jana Hoever (18) og Sepp van den Berg (18) som kanskje skulle overta – en gang i fremtiden, dersom noen i egen stall i det hele tatt ville ha forutsetninger for noe slikt. I tillegg hadde klubben fått tilbake Nat Phillips (23) fra et utlånsopphold i tysk fotball.

Til og med unge Billy Koumetio (17) ble nevnt som aktuell for førstelagsspill, etter å ha fått vist seg frem blant de beste på ettersommeren.

Raskt opprykk

Men slik gikk det ikke. Lovren ble solgt. Men det ble Hoever også, og Phillips snakkes det ikke lenger om. Koumetio ble skadet og van den Berg gled gradvis bakover i køen. Når Joel Matip også var skadet, lå veien plutselig åpen for 19 år gamle Rhys Williams.

Det var Billy Koumetio som satt på benken i Community Shield-kampen mot Arsenal 29. august, men den franske U18-landslagsspilleren var uaktuell på grunn av skade da sesongen startet for alvor.

Så mens Rhys Williams ble tatt ut i troppen til ligacup-kampen mot Lincoln, fikk unge Billy heller en snau kamp for Liverpool U18 noen dager senere.

Deretter var Rhys Williams igjen i kamptroppen for førstelaget i neste runde av ligacupen, mot Arsenal.

Imponerte da han fikk sjansen

Men han var ikke bare i kamptroppen. Han ble tatt ut i startoppstillingen – akkurat som mot Lincoln. Og igjen fullførte han kampen. Det betyr at midtstopperen nå har spilt to ganger 90 minutter i Liverpools midtforsvar, sammen med Virgil van Dijk, Fabinho og Joe Gomez. Uansett partner har den Preston-fødte 19-åringen spilt med ro og modenhet, og vist at han har både hurtighet og hodestyrke. Med sine 190 cm rager han over de fleste andre.

Et av Jürgen Klopps mest kjente sitater er, at dersom han måtte velge mellom to like gode spillere, ville han alltid valgt den som var scouser. Rhys Williams er ikke scouser, Preston ligger 50 minutters kjøring fra Liverpool, men han er altså ikke langt unna å være det. Dessuten har han vært en del av Liverpools akademi siden han spilte på U10-nivå.

Dersom han virkelig skulle følge etter Trent Alexander-Arnold, Curtis Jones og Neco Williams, vil det uansett bety en enda mer oppsiktsvekkende utvikling i en klubb som knapt har sett en suksessfull førstelagsspiller fra egne rekker siden Steven Gerrard og Jamie Carragher slo gjennom for to tiår siden.

Så var de bare tre…

Den marerittaktige Everton-kampen endte med korsbåndskade for Virgil van Dijk og med ett er visekapteinen ute for resten av sesongen. Det skjedde mens det fortsatt var mulig å høre lyden av transfervinduet som smalt igjen. Og som ikke det var nok, kom nyheten om at Joel Matip var observert på sykehus for å ta en scan.

Den eneste gjenværende, fullverdige midtstopperen på Liverpools førstelag er dermed Joe Gomez. Pluss midtbaneankeret Fabinho. For Rhys Williams kan dette bety mer førstelagsspill. Kanskje mye mer.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket