fbpx
bamford
Foto: Michael Steele/Pool via AP/NTB

Strøtanker på glattisen: Et uhøytidelig skråblikk på runde 6

Det var en ganske hendelsesfattig runde, når en sammenlikner med tidligere runder. Målsnittet sank markant. I hele sju av kampene ble det skåret to eller færre mål, og det er nye takter.

Medaljer og nedrykk skal uansett deles ut.

Gull: Patrick the Hat-trick
I fjor så skåret Patrick Bamford 16 mål på 45 kamper i Championship. I år så står Leeds-spilleren med seks mål etter seks runder. Det er klart det er enklere i Premier League tydeligvis. Mer rom, dårligere midtstoppere, svakere tempo.

2020-2021-sesongen har begynt glimrende for Bamford, Bielsa og Leeds. Ingen presser mer enn dem. Få skaper mer. Og på topp så utnytter Patrick the Hat-trick sjansene han får. I helga prikket han – og da mener jeg prikket han – tre på rappen mot ubeseirede Aston Villa. Han gjorde Tyrone Mings og Ezri Konsa til statister fredag kveld.

Sølv: Youri Tielemans
For en kamp av Leicesters midtbane-elegant. Han åpnet opp Arsenal ved en rekke anledninger, han styrte linja foran tremannsforsvaret forbilledlig, og ikke minst så var han minst 80 år gammel de siste femten minuttene i 1-0-seieren på søndag. Ikke fordi han var fysisk klar for gamlehjemmet, men fordi han var så klok.

Han dro ned tempoet, konstruerte frispark, slo baller i rom der andre Leicester-spillere kunne drøye tiden. Alle italienske managere mellom 1973 og 2018 ville blitt varm i hjertet.

tielemans
Anton_Ivanov / Shutterstock.com Tielemans

Bronse: Michail Antonio
Den engelske 30-åringen er en historie til ettertanke. Etter både vellykkede og mindre vellykkede sesonger i Championship, så kjøpte West Ham han i 2015. Han skåret en del mål for både Sheffield Wednesday og i Nottingham Forest, og han fortsatte med hyggelige tall i London-klubben.

Etter helgens scoring mot Manchester City, så står han nå med 39 mål på 139 Premier League-kamper. Vi kan også plusse på 20 assister. Ok, 59 målpoeng på 139 kamper høres ikke så veldig mye ut. Hyggelige tall, men heller ikke mer.

Men når en ser på hvor Antonio har spilt på banen, så vokser tallene. Han skåret åtte mål i sin debutsesong for West Ham. Men han spilte stort sett høyre midtbane og høyreback.

Sånn har det fortsatt for den sterke engelskmannen. Han har spilt over hele banen. Høyreback, venstreback, høyre midtbane, venstre midtbane, høyrekant, venstrekant, falsk nier og spiss. Han slår faktisk James Milner i høy potetfaktor. En drøm for en manager rett og slett.

Mål ja, vi må tilbake til mål. Det var ikke ille målet han satte i helga heller (tjue sekunder ut i videoen over). Brassespark er vanskelig å utføre, det er vanskelig å få presset ballen ned. Særlig med hundre kilo hengende på ryggen din. Men sirkusartister får det til, og Michail Arnardo fikk det til mot Manchester City.

Det er verdt en medalje, det. Antonio står nå med tre mål på seks kamper. Slår han ti fra i fjor?

Nedrykk: PPV
I går så ble verden informert om hvor mange engelskmenn som hadde sett kampene som pay per view i sjette runde. Knappe 100 000 så Liverpool-Sheffield United. Det verste er at tallene var enda verre i tidligere runder. Noen kamper ble kun sett av 20 000. Det er det Oddasat-nivå over.

I går skrev Mike Ashley – av alle – et brev til Newcastle-fansen. Den forhatte eieren av klubben har aldri vært opptatt av popularitetskonkurranser. Det var han nok heller ikke i går, da han publiserte brevet. Ashley mener at 15 pund er altfor mye, og at prisen ikke bør ligge på mer enn 5 pund. Det er jo snart jul skal vite.

At Ashley var med å stemme fram nyvinningen for en måned siden, skal vi la ligge i denne omgang. Poenget er at når til og med Mike Ashley ønsker å skrote ordningen slik den fungerer nå, så har noe gått alvorlig galt i denne prosessen. Kanskje bare hele ideen var dust. Kanskje er ikke forklaringa vanskeligere enn som så.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket