fbpx
pickford
Foto: MDI / Shutterstock.com

Strøtanker på glattisen – et uhøytidelig skråblikk på runde 4

Hvor skal en starte egentlig? Dette var runden da fotballgudene hadde spist fleinsopp.

Tre av de store i engelsk fotball spilte så håpløst at man rett og slett ikke forstod den verden man lever i. Manchester-lagene og Liverpool så ut som om de spilte veldedighetskamper for Frelsesarmeen. Noen er i sjokktilstand ennå. Det var som om Mayhem skulle gitt juleplate.

Men, medaljer skal utdeles uansett. For noen fortjener ros, mens andre fortjener spanskrøret.

Gull: Aston Villa

Vi advarte for dette laget før sesongen. Vi advarte også da vi vurderte sesongens fem første kamper for Liverpool. Og vi advarte i vår taktiske vurdering før kampen. Aston Villa er et godt fotballag.

Det så virkelig ikke ut som om Liverpool-spillerne hadde lest disse advarslene. Det hadde i grunn vært overraskende. Uansett, mange av spillerne ofret rett og slett ikke nok. Det ble for halvhjertet. Hjemmelaget løp mest, løp smartest, blokkerte best, ville mest. De var bedre i det meste.

Laget fra Birmingham står nå med full pott etter sine åpningskamper. Da får det heller være at Jack Grealish har svært irriterende sokkeføring. Få dem over leggskinnene i det minste da, Jack.

Sølv: Harry Kane

Assistkongen Harry Kane. Kelneren Harry Kane. Har du hørt om ham? Ikke vi heller. Før i år. Han har nå seks målgivende pasninger på fire kamper. Det er flere enn han har hatt de to foregående sesongene til sammen det.

For en servitør Jose Mourinho har skapt. For det er selvsagt Mourinhos verk dette. Alt som går bra er gjerne det. Bussen ser også ut til å være parkert i garasjen for tida. Tottenham har nå scoret fem mål mot Southampton, sju mål mot Maccabi Haifa og seks mål mot Manchester United. Hva skjer, Jose? Gi oss fotballen din tilbake.

Bronse: Dominic Calvert-Lewin

Dette ser ut til å bli gjennombruddssesongen til Evertons Calvert-Lewin. Han har vist kvalitet tidligere også, men har manglet det siste ekstra. Men med Carlo Ancelotti ved roret, så har den engelske 23-åringen blomstret for fullt. Han leder nå toppscorerlista med seks fulltreffere. Det er imponerende.

Men heldigvis er Liverpool pottetette bakover, så det er lite å frykte i Merseyside-derbyet om to uker. Eller, vent….

Nedrykk: Jordan Pickford

Her måtte juryen be om utvidet betenkningstid. For det var mye å ta av denne gangen. Liverpools kollaps. The City of Manchester. Leicesters fadese mot et nederlagstippet West Ham (kanskje det hjalp at Moyes testet positivt for corona?). Erik Lamelas robusthet.

Men vi havna til slutt på at Jordan Pickford måtte få buksevann denne gangen – fordi han har gjort seg fortjent til det over flere år. Han gjør så mange tabber. Han står bokført med hele fem gigatabber som har ført til mål siden starten av forrige sesong. Mer enn noen andre keepere i Premier League. Og det er bare de store tabbene. Tar man med alle de mindre fadesene, så blir bildet enda mørkere. I tillegg er rekkevidden hans på linje med Knertens.

Han er veldig god i en-mot-en-situasjoner, og han har raske reflekser. Men det holder likevel ikke. I skrivende stund er det litt over tre timer igjen av overgangsvinduet. Kanskje Everton må investere ytterligere. Hva med et bud på Kepa Arizzabalaga?

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket