fbpx
Foto: REUTERS/Peter Byrne/NTB

Stiller Andy Robertson inn siktet?

Det blir Robertsons 100. seriekamp for Liverpool i kveld. Det er en gyllen anledning til å øke presisjonen. Vi ser på dette og frie andre spørsmål før kveldens møte med Sheffield United.

Det blir kveldskamp på Anfield i dag. Klopp ble overlykkelig da han fikk vite at kampen sparkes i gang klokka 2100 norsk tid. Det gjør at flere av spillerne får hvile noen ekstra timer, og det er verdifull tid i følge manageren.

Starter noen av de skadede?

– Det er stor forskjell på å starte 1330 og 2100 på en lørdag når vi spilte kveldskamp på onsdag. Kroppen trenger nok restitusjon, og de som kan mer om dette enn meg, mener at disse timene i forskjell har mye å si, kunne Klopp fortelle i går.

Han holdt også kortene tett til brystet på pressekonferansen fredag. Han kunne bare utelukke at Chamberlain, Tsimikas og van Dijk var klare til kamp. Resten var åpent. Det vil si at det er en mulighet for å se Matip, Thiago og ikke minst Alisson i kveld. De kan få plass i troppen i det minste.

Brewster vender tilbake

En av mytene i fotballen er at solgte spillere alltid skårer i møtet med sin tidligere klubb i deres første møte etter overgangen. Det er det nok ikke statistisk belegg for å hevde, men det spiller liten rolle for fotballfolket. Overtroen og mytene lever videre side om side med statistikkene, som det blir stadig flere av i fotbalverdenen.

Men jeg må også innrømme at det er kun tre ting jeg er redd for i dag. Jeg er redd for scouseren John Lundstram. Mannen som startet sin karriere i Everton, men som stilte på trening i Liverpool-drakt. Han var knallgod i forrige sesong. Selv om han har begynt noe tregere i år, så er det kvalitet i spilleren.

Det andre jeg frykter er dødballer, men mer om det siden.

Og det tredje jeg frykter er selvsagt Rhian Brewster. Får han sjansen, så er det stor mulighet for at han skårer. Han har virkelig nese for mål. I tillegg passer en Brewster-scoring det narrativet vi alle frykter, den myten vi alle er fanger av.

brewster klopp jubel buss
Jason Wells / Shutterstock.com

Øker presisjonen til Andy Robertson?

Vår skotske venstreback har vært en duracell-kanin hittil i sesongen. Det har vært han, og ikke hans kollega på den andre siden, som har stått for de fleste offensive bidragene i år. Men han har vært ganske upresis på innleggene sine. Særlig de lave. Assisten til Mané mot Everton var ett av unntakene.

Robertson har kun truffet på 11,5% av innleggene sine så langt i år, mot 19,5% i fjor. Når han nå har blitt enda viktigere offensivt, så er det avgjørende at han treffer enda bedre framover.

Kveldens kamp er en ypperlig anledning til å forbedre statistikken. Robertson spiller sin 100. ligakamp for klubben. Robertson har på 99 seriekamper skåret 4 og assistert på 30 mål. Jeg tror han legger på minst en til i dag.

Blir vi medlem av 10 000-klubben?

Liverpool er kun tre mål unna å nå en hellig milepæl i klubbens historie. Vi har skåret 9 997 ganger totalt siden klubben ble stiftet i 1892. Når vi 10 000 i dag?

Målene har kommet på 5751 kamper. Av disse har 523 av dem kommet fra straffemerket, og 200 har vært selvmål.

Trussel på dødballer

Virgil van Dijk var vår største trussel på offensive dødballer, og vår største beskytter på defensive dødballer. Ingen kan fullt ut erstatte nederlenderen på dette området. Men vi har noen spillere som er i nærheten.

Særlig kan luftstyrken til Joel Matip bli avgjørende i år.

matip
Vlad1988 / Shutterstock.com

Matip har skåret 5 mål på dødballer for Liverpool. Van Dijk har skåret 13. Nå har riktignok van Dijk spilt 17 kamper flere enn Matip, i ren spilletid så er forskjellen på 2500 minutter. Men forskjellen er likevel stor.

Men hvis man ser på hodedueller, så kommer ikke Matip så dårlig ut. I fjorårets sesong så var han involvert i 52 hodedueller på til sammen 704 Premier League-minutter. Han vant 47 av dem. Det gir en vinstrate på 90,4 prosent. Van Dijk vant 76,1% av sine hodedueller. Joe Gomez vant 58,9% av sine hodedueller.

I år har tallene endret seg noe. Van Dijk har vunnet 63,2%, Gomez står med 66,7% og Matip med 75%. Men tallmaterialet dette bygger på er lite selvsagt.

Poenget er at Matip absolutt kan være et godt alternativ på dødballer.

Mot Everton så var det Fabinho, og ikke Matip, som fylte plass nummer to i soneforsvaret på defensive dødballer (Liverpool spiller med fire sonespillere på dødballer, resten har andre oppgaver). Fabinho er en god hodespiller han også, han vant 60% av hodeduellene i fjor (men bare 30% så langt i år), men han er ikke på Matips nivå. Så kanskje bør rekkefølgen på de fire sonespillerne på cornere endres?

Liverpool har kun gitt bort åtte cornere så langt i årets Premier League. På fem kamper. Det er svært lite. I fjor tillot vi 160 cornere imot på 38 kamper. Med van Dijk ute, så er det svært viktig å fortsette den gode trenden med å ikke gi bort for mange dødballer. Det blir også viktig å få tilbake Alisson på cornere.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket