fbpx
Foto: REUTERS/Stu Forster /NTB

Spillerbørsen: Tre på sjutallet, ellers mange middels karakterer

Det endte godt til slutt, men Liverpool overbeviste ingen. Særlig sleit vi i første omgang. Da manglet tempo, samhandling og flyt. Det ble noe bedre i andre, men Sheffield klarte å lage en del ugang likevel.

Alisson var tilbake fra start. Det var det ikke mange som trodde for et par uker siden. I startoppstillinga fant vi også portugisiske Diogo Jota. Når de tre ordinære på topp også var i startelleveren, så var det endelig klart for 4231 fra start. I midtforsvaret så startet det samme paret som fant tonen i Amsterdam, Fabinho og Gomez

For gjestene fra Sheffield så startet Rhian Brewster. Det var hans første Premier League-kamp fra start.

Førsteomgangen startet friskt, men etter Sheffield Uniteds straffescoring, så mistet laget framdriften. Mange spillere slet med å finne rom å løpe. Det var tydelig at formasjonen gjorde mange usikre. Hvor skal jeg løpe? Hvor skal jeg presse?

Det førte til at bortelaget fikk slå mye langt uten press på ballfører. Midtstopperne våre ble dermed satt under press. Framover så ble det stasjonært og upresist. Det var urytmisk. Det tok seg litt opp mot slutten av omgangen.

Det tok seg opp i andre omgang, men Sander Berge fikk likevel kontrollere mye fra sin midtbaneposisjon.

Alisson 6
Han tar det han skal. Er også flink til å bokse ut når ballene ble slått inn i feltet. Redder også Sheffields skudd på mål i første omgang. Holdt på å tabbe seg ut midtveis ut i andre, men han slapp med skrekken. Står stødig.

Alexander-Arnold 6
Ble liggende noe ut av posisjon i første omgang. Han kan gå enda høyere med to sittende midtbanespillere, men gjør det for sjelden. Har et frekt forsøk etter to minutter, men Ramsdale får fistet over. Han er også litt upresis i pasningsspillet i første omgang. Han har derimot noen nydelige framspill i andre. Men da sliter han mer defensivt. Blir for passiv til tider. Kamp på det jevne.

Fabinho 5
Han sliter med alle langballene, og taper noen dueller i de første 45. Er også både klønete og uvøren i situasjonen som førte til straffesparket. Overbeviser heller ikke i andre omgang. Holdt på å bli straffet to ganger etter dårlig stopperspill. Vinner dog enkelte dueller. Og han posisjonerer seg stort sett bra.

Gomez 7
I likhet med Fabinho blir Gomez satt under press med mange langballer og påfølgende andreballer i starten av kampen. Men han klarer seg likevel greit. Spiller seg fint opp i andre omgang. Vinner mange dueller, og plasserer seg riktig. Best i forsvarsrekka.

Robertson 6
Han starter kampen med en nydelig frispilling av Mané, men etter det går det litt i ball for skotten. Mange av innleggene, inkludert dødballene, blir for upresise. Han er også usikker i valgene sine. Det henger sammen med den manglende samhandlingen i laget. Får en del å gjøre defensivt i andre omgang, da Sheffield ofte doblet på sin høyrekant. Klarer ikke alltid å stoppe offensiven, og han plasserer seg tidvis bak stopperne.

Henderson 7,5
Blir for pusete i forkant av taklinga som førte til straffesparket til Sheffield United. I resten av første omgang så lider også kapteinen av nye posisjoner og roller for flere av spillerne. Selv klarte han sjelden å finne rom hurtig nok til å få fart i spillet. Men mot slutten tar han mer tak. Løper mer. Det er også han som legger inn til Mané på 1-1-scoringen. Er deretter kanskje vår beste i andreomgang med flere lekre pasninger og viktige defensive aksjoner.

Wijnaldum 6,5
I likhet med sin kollega på midten så sleit han med å finne rom å få ball i de første 35 minuttene. Det ble for statisk. Ligger og balanserer i andre omgang også, stopper noen muligheter for bortelaget med fornuftig posisjonsspill. Blir svært aktiv i de siste ti minuttene da Klopp legger om til 4-3-3. Mye bra da.

Mané 7
Tar mange løp, og er nær flere ganger i starten av kampen. Først etter ett minutt. Så midt i omgangen og deretter i forkant av 1-1-scoringen. Men han sleit med presshøyden. Er ikke like aktiv i andre omgang, men forspillet til den avgjørende scoringen var briljant. Bommet derimot litt når han skulle hjelpe Robertson defensivt.

Firmino 6
Han ble svært lite involvert i første omgang. I likhet med resten av laget så fant han ikke åpningene. Men det var et par viktige unntak, der brassen kombinerte med Jota. Er også observant på 1-1-målet. Fant derimot ikke ut av hvor han skulle presse til tider. Ble litt bedre i andre omgang, men klarte sjelden å være den avgjørende brikken i kombinasjonsspillet. Bedre i press-spillet.

Salah 6,5
Startet i spissrollen. Han var tidvis aktiv, men sleit med touchen i førsteomgangen. Fikk noen sjanser, men ble for upresis og ubesluttsom. Er aktiv i andre omgang, men han er noe variabel. Han viser høy klasse et par ganger, særlig på “offside-scoringen”, men han skaper ikke like mye som vanlig. Bommer litt med touchen i andre omgang også.

Jota 6
Klarte å kombinere to-tre ganger i de første 45. Men utenom det så sleit han i første omgang. Ble for ballwatching i noen øyeblikk, fant sjelden rom offensivt og strevde også med å finne rett sted og tid for å sette inn presset sitt. Han skåret det avgjørende målet på en nydelig nikk i andre omgang. Han løp også mye, men ellers strevde han tidvis med å involvere seg i rommene rundt Salah. Han sleit enda mer defensivt i noen situasjoner – også i andre omgang.

Milner
Kom inn i de siste ti minuttene. Bidrar med energi og enkelte blokkeringer.

Minamino
Får også ti minutter. Løper mye, men er litt upresis når han får sjansen med ball.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket