fbpx
Foto: Pool via REUTERS/Catherine Ivill/NTB

Spillerbørsen mot Everton: Mange gode prestasjoner

Liverpool var uheldige med VAR mot Everton. De røde fortjente å vinne, men måtte klare seg med uavgjort. Men mange av prestasjonene var meget gode.

Jürgen Klopp mønstret midtbanetroikaen Thiago, Henderson og Fabinho for første gang. Everton-dödaren Divock Origi var ikke engang å finne på benken. I midtforsvaret var Joe Gomez byttet ut med Joel Matip. Everton klarte å få Yerry Mina klar til kamp.

Liverpool var minst to hakk bedre i første omgang. Så tok Everton over i andre. Men Salah ville det annerledes. Oppgjøret snudde med egypterens scoring, men Everton snappet likevel med seg ett poeng.

Adrián 6
Får ikke all verden å jobbe med i første omgang. Får et par løse skudd på seg. Var god på tilbakespill denne gangen. Var ikke helt sjanseløs på 1-1-målet. Klarer seg skapelig i andre omgang også. Men heller ikke mer.

Alexander-Arnold 6
Bommet litt i brudd og taklinger av og til. Var lite med framover i første omgang, men var nær scoring på frispark midtveis. Han var konservativ i andre omgang også, men han slipper for ofte mann bak seg. Det skjedde også på 2-2-målet. Han må i det minst ligge i pasningskanalen, avskjære muligheten for pasning. Mister også Richarlison da brasilianeren treffer stolpen tidlig i andre omgang. Flink til å starte angrep. Skal få kreditt for det.

Matip 7
Klarer seg fint i de første 45 minuttene for året. Ligger stort sett riktig i banen, og klarer også å styre headingene til Liverpool-spiller. Bommer likevel på et par pasninger. Sliter litt mer med linja i andre omgang. Ligger for dypt et par ganger. Samspillet mellom han og Arnold satt ikke hundre prosent. Er svært nær scoring mot slutten. Ganske god kamp.

Dijk
Ble brutalt overfalt etter fire minutter. Fram til da hadde han laget et par frispark på grunn av dårlig timing. Vi manglet han på dødballene.

Robertson 8
Starter frenetisk. Liverpool har angrepet mer langs venstrekanten i år, og det så vi i dag også. Robertson slår en nydelig målgivende etter bare to minutter. Endelig satt presisjonen. Er deretter ganske rolig i en lang periode, før han involverer seg mot slutten av omgangen igjen. Er like mye med i andre omgang. På hugget. Er også flink til å bryte foran i et par viktige situasjoner. Er litt for enkel på 2-2-målet og er også uvøren på overtid.

Henderson 8
Kapteinen var skikkelig spillesugen. Kom på flere sugende løp inn i feltet, og han slo mange flotte pasninger. Lå ofte riktig i banen og var bevegelig. Liverpools beste i første omgang sammen med Mané. Er ikke like god i første halvdel av andre omgang. Misser i flere situasjoner da. Både med pasninger og defensiv posisjonering. Spiller seg opp igjen etter 2-1-målet. Tar et avgjørende løp inn i boksen på overtid og setter inn 3-2. Dessverre så viser VAR at det var offside i forkant.

Fabinho 7,5
Spilte en veldig god førsteomgang. Brøyt flere angrep. Men bommet litt i duellen på 1-1. Bommet også i en del situasjoner i andre omgang. Kommer på etterskudd. Mistet flyten i bruddspillet sitt. Hjelper ikke midtstopperne bra nok da. Men tar seg skikkelig opp igjen det siste kvarteret.

Thiago 8,5
Slo flere nydelige pasninger i de første 45 minuttene. Særlig slo han en frekk frisparkvariant. God i kombinasjonsspillet rundt 16-meteren. Sleit tidvis litt på overgangsspillet til Everton i første omgang. La seg lavere i andre omgang og kom for sent opp i James et par ganger. Men så våknet han voldsomt de siste 25 minuttene. Strør pasninger som en hovmester på Bagatelle mot slutten. Dominerte fullstendig da. Flott pasning før det som kunne blitt den avgjørende 3-2-scoringen på overtid.

Salah 8
Bevegelig og god i første omgang. Var sterk i mottakene og flink til å dra seg innover i banen. Det var også det som førte til 1-0-målet. Bør skåre selv også, men avslutter for pinglete et par ganger. Blir så helt borte i 25 minutter før han ut av intet smalt inn 2-1. Verdensklasse. Var en stor trussel mot slutten.

Firmino 7
Alltid bevegelig. Kombinerer som vanlig fint i Liverpools oppbygningsspill. Får også et par muligheter selv. Men treffer ikke på avslutningene. Presser fornuftig i andre omgang, men får få baller å jobbe med. Enkelte pasningsfeil før han ble byttet ut.

Mané 8,5
Liverpools beste i første omgang. Virket svært spillesugen, og utfordret backen konstant. Var også svært bevegelig og beveget seg ofte mot høyresiden av banen. Pluss for nydelig scoring. Ble så borte i tjue minutter i andre omgang, før han ble livlig igjen de siste tjue. Skapte masse med sine bevegelser. Everton måtte lage frispark på frispark.

Gomez 6,5
Starter passivt og nervøst. Lar Calvert-Lewin få for mye rom flere ganger. Men spiller seg fint opp. Men i andre omgang blir han liggende litt i ingenmannsland i noen situasjoner. Den ene ble det scoring på. Er derimot flink til å klarere. Godkjent kamp.

Jota
Får spille de siste 15 minuttene. Viser seg fram i kombinasjonsspillet flere ganger, og har også mulighet til å avgjøre, men skuddet går i bakken og spretter ikke riktig vei. Bommer med pasning til Robertson på slutten. Den kunne blitt farlig.

Wijnaldum
Kommer inn på overtid. Noterer et par gode aksjoner, men rekker ellers ikke å markere seg.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket