fbpx
Foto: Pool via REUTERS/Peter Powell/NTB

Spillerbørsen mot Aston Villa: Sunday Bloody Sunday

Det ble et mareritt av en fotballkamp for Liverpool. Spillerne var trege ut av startblokkene, og bedre ble det ikke da laget falt sammen som et korthus i andre.

Det var et skadeskutt Liverpool som gjestet Villa Park søndag kveld, en arena vi gjennom historien har behersket bra. Alisson ble skadet i skulderen i opptakten til kampen, en skade som kan bli langvarig, og Adrian kom inn. Ellers var det ingen overraskelser i laguttaket.

Fra før var Chamberlain, Matip, Thiago og Mané uaktuelle til kampen, mens kaptein Jordan Henderson ble plassert på benken i sin første kamp tilbake etter sin lille skade.

Aston Villa hadde minimale skadeproblemer, og fikk også Jack Grealish klar til kamp, etter å ha stått over treninger denne uka. Hjemmelaget var også i flott form, med null baklengs før kampen.

Førsteomgangen var en real kalddusj for Liverpool. Aston Villa scorer fire, og det kunne faktisk ha vært flere. Liverpool sov fra starten av kampen og havnet tidlig under. Deretter sløses det offensivt før Aston Villa dobler. Salah reduserer, men så scorer Aston Villa på to dødballer mot slutten av omgangen.

Bedre blir det ikke i andre omgang. Klopp forsøker å legge om til 4231, men det hjelper lite. Heller det motsatte. Dette var bare ikke kvelden.

Adrian – 4,5
Får en grusom start, da han forærer Jack Grealish ballen etter tre minutter. Har deretter et par gode redninger, og han er stort sett sjanseløs på målene. Tre av dem var skiftet ballbane. Men han er utrygg med ball også i andre omgang.

Alexander-Arnold – 4
Er upresis i pasningsspillet gjennom hele førsteomgangen, og sover også defensivt ved noen anledninger, blant annet i forkant av 2-0-målet. Klarer ikke å spille seg opp etter pause, og bommer i posisjonering flere ganger.

Gomez – 3,5
Sliter med å sette linja sammen med van Dijk gjennom førsteomgangen. Bør hjelpe Adrian enda mer på 1-0-målet, og han klarer ikke å lede Ollie Watkins riktig vei på 2-0. Spiller heller ikke betryggende utover i omgangen. Har et par gode initiativ i starten av andre omgang, før det raser sammen igjen etter 55 minutter. Luktet litt Lovren på Wembley av det. Blir deretter byttet ut.

Dijk – 4
Sleit gjennom hele førsteomgangen. For treg i mange situasjoner. Både posisjonelt og når han skal takle. Virket ukonsentrert. Spiller seg ikke opp i andre omgang. Bommer på offsidelinja gang etter gang, særlig sammen med Fabinho. Er langt unna normalt nivå.

Robertson – 7
Den beste av de fire bak i førsteomgangen. Han er aktiv offensivt, og klarer å kombinere fint med Jota. Men han er upresis i innleggene. Ikke langt unna scoring på overtid i første omgang, men setter skuddet rett på keeper. Er også blant de mest aktive i andre omgang. Sliter mer defensivt i de siste 45. Men klarer seg tross alt greit.

Keita – 4,5
Starter med å lunte hjem etter to minutter. Det er ikke akseptabelt. Løfter deretter spillet sitt, men blir noe ubesluttsom i skuddøyeblikket flere ganger. Klarer sjelden å kombinere med Arnold. Eller hjelpe defensivt. Blir tatt ut etter de første 45.

Fabinho – 4,5
Starter tilfredsstillende, har blant annet noen fine pasninger gjennom ledd. Han dirigerer spillet bra. Men så har han noen feilpasninger mot slutten av omgangen. Klarer ikke å ta kampen på midtbanen på overgangene mot. Sliter med mye av det samme i andre omgang. Men da som midtstopper etter hvert. En kamp langt under normalen.

Wijnaldum – 5
Har en nydelig pasning i forkant av 2-1-målet, og klarer tidvis å kombinere fint med Jota og Robertson i første omgang. Men blir for treg i noen situasjoner, begge veier. Faller en god del i kvalitet i de siste 45 minuttene. Han kommer for sent i for mange situasjoner, og vi så også flere feilpasninger. Noe som er uvant fra den kanten.

Salah – 7,5
Er Liverpools beste i første omgang. Han jobber bra defensivt, og Liverpool kunne fort ha scoret mål etter Salahs jobbing. Han setter også opp medspillere tre ganger, men medspillerne svikter i avslutningsøyeblikket. Gjør jobben alene da han setter 2-1-målet. Bør også få straffe, men Atkinson holder fløyta i handa. Er Liverpools beste også i andre omgang. Scorer to mål totalt, det er bra det.

Firmino – 5
Bør score minst ett mål i første omgang. Men han blir for ubesluttsom og slurvete. Han er aktiv i kombinasjonsspillet, men ikke like presis som vanlig. Jobber bra. Det gjør han også i andre omgang. Men han for upresis i det meste han foretar seg. Får skryt for innsats og pasning til Salah på hans andre mål.

Jota – 6
Spiller en god førsteomgang. Kombinerer bra med medspillerne sine, og han presser også relativt bra. Har også et par fine skuddforsøk. Men bør være enda mer distinkt mot slutten av omgangen. Forsvinner mer ut av kampen i andre omgang. Bør møte og la Robertson ta løpet på utsiden noen ganger. Men er likevel en av de få som ikke trenger å skamme seg i dag.

Minamino – 5,5
Starter friskt, men klarer ikke å sette sitt preg på kampen utover i omgangen. Bommer i enkelte avgjørende øyeblikk.

Jones – 5,5
Får vanskelige arbeidsforhold i starten av innhoppet. Og han klarer ikke å demme opp for Aston Villa sine offensiver. Klarer heller ikke på påvirke kampen nok offensivt.

Milner – 6
Kommer inn da kampen er avgjort, klarer seg greit. Jobber bra og avverger et par store muligheter. Men er upresis enkelte ganger han også.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket