fbpx
rhys williams
Foto: Peter Byrne/Pool via AP/NTB

Spillerbørsen i ligacupen: Ungguttene imponerte

Bernd Leno var kampens store spiller og reddet Arsenal fra å ryke ut av ligacupen. På Liverpool var det de uerfarne som viste best takter.

Første omgang var en fartsfylt og jevn affære, men noe hektisk. Kvaliteten var ikke like god. I andre omgang så tar Liverpool over, og burde ha avgjort etter 90 minutter. Men Arsenal red av stormen. Dermed gikk det til straffer.

Der bommet Wilson og Origi, og Arsenal avanserte til neste runde.

Adrian – 7,5
Spiller en god førsteomgang. Redder laget på Arsenals store sjanse i åpningsminuttene, og han redder også skuddet til Nketiah på slutten av omgangen (selv om det var offside). Har også en viktig redning etter 75 minutter, og kommer i tillegg fint ut mot slutten av kampen og avverger det som kunne blitt en farlig Arsenal-sjanse. Er nær ved å redde det avgjørende straffesparket.

N. Williams – 7,5
Starter kampen svakt. Usikre pasninger, bom i mottak, sliter med posisjonering, og han fikk det tøft mot Pépé . Men så spiller han seg varm i løpet av omgangen. Finner linja bedre, tør å slippe seg mer løs offensivt, og stopper et par baller som er på vei inn i bakrom. Glimrende innlegg til Jota på Liverpools største sjanse i de første 45 minuttene. Klarer seg like bra i andre. Særlig defensivt. Har to viktige inngripener. Fyrte også avgårde et par skudd. Fin revansje.

R. Williams – 7,5
Klarer seg fint mot Nketiah gjennom hele første omgang. Ligger bra på offsidelinja, vinner noen hodedueller, og var trygg med ball. Kan dog bli enda flinkere til å styre headingene sine. Spiller like bra i andre. Han vinner mye i lufta, men bommer i et par dueller langs bakken. Kommer også for sent i en situasjon, men blir reddet av Neco Williams.

van Dijk – 6
Spilte strålende mot Arsenal på mandag. Ikke like god i de første 45 minuttene i dag. Han var heldig som slapp unna de tre gangene han ble for upresis i brudd og pasning. Traff ikke like bra med langpasningene heller. Men dirigerer linja og gir stort sett trygghet. Bør derimot score på dødball i dag. Byttet ut etter 60 minutter.

Milner – 6,5
Spiller på det trygge defensivt, og er smart i to situasjoner i starten av kampen. Det er med å hindre scoring. Tilbyr ikke like mye offensivt, og han slår også noen feilpasninger. Mye av det samme i andre omgang. Redder laget helt på tampen, men det var etter egen feil. På det jevne.

Jones – 7
Klarer ikke å dominere like mye i dag som mot Lincoln. Naturlig nok. Treffer ikke like bra i presset. Men han er djerv offensivt. Setter opp Jota et par ganger, og har også selvtillit nok til å kjøre en rabona mot slutten av første omgang. Får en skuddmulighet selv også. Mye det samme i andre omgang, men hever seg enda ett hakk. Flott frigjørende pasning til Jota trekker opp.

Grujic – 7
Kommer ikke helt inn i denne kampen før det nærmer seg slutten av førsteomgangen. Da viser han seg positivt fram. Men før det går det for tregt, i en kamp som ellers var fartsfylt. Kan føre Liverpool opp i ledelsen etter 12 minutter, men bommer. Det gjør han også på dødball tidlig i andre omgang. Og det var bare starten på et Grujic-show. Får avsluttet med både bein og hode flere ganger. Er også mye mer involvert i banespillet. Han finner posisjoner å få ball i, der han gjemte seg mer i første omgang.

Wilson – 6
Litt ujevn i første omgang. Han klarer å stoppe Joe Willock sine raid, og det var viktig. Har også enkelte gode offensive involveringer. Men ellers klarer han sjelden å markere seg. Var god i starten av andre, men forsvinner litt ut av kampen igjen.

Salah – 6
Var forbausende rolig i de første 45. Kom ikke inn i kampen da. Presset ikke like intenst og fikk lite ut av forsøkene med ball. Klarer heller ikke å komme opp på normalt nivå i det kvarteret han fikk i andre omgang. Gjør seg ikke bort, men klarer ikke å prege oppgjøret.

Minamino – 7
Møter dypt flere ganger i første omgang, ønsker å involvere seg. Men han bommer også med pasninger et par ganger, og den ene gangen fører det til et fortjent gult kort. Er bevegelig, og kunne ført Liverpool opp i ledelsen på førsteomgangens største sjanse, men traff tverrliggeren fra fem meter. Bør sette den, selv om den kom fort. Jobber flott i andre omgang. Men kommer til få muligheter.

Jota – 7,5
God i presspillet, og er flink til å beskytte ball. Han klarer også tidvis å kombinere med de rundt seg. Var ikke langt unna å score på innlegget til Neco Williams. Var heller ikke langt unna å skaffe laget straffe. Får et par gode muligheter tidlig i andre omgang, men klarer ikke å avgjøre. Arbeider fint kampen igjennom. Blir byttet ut med femten minutter igjen.

Origi – 6
Klarer seg greit. Er noe ustrukturert i presset, og klarer ikke helt å markere seg offensivt. Gjør seg heller ikke bort, selv om han bommet på straffe.

Gomez – 6,5
Får ikke alle verden å jobbe med, men han løper fint opp et par situasjoner mot slutten.

Wijnaldum – 6
Rekker ikke å sette et avtrykk på denne kampen, på tross av et vakkert straffespark. Klarer sjelden å kombinere sammen med Milner og Origi.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket