fbpx
Foto: REUTERS/Peter Powell/NTB

Spillerbørsen: Flere solide prestasjoner i en veldig lang tålmodighetsprøve

Det ordnet seg til slutt. Som så ofte før med dette laget. Men vi måtte vente lenge.

Hverken Keita eller Thiago rakk kampen. Og bak valgte Klopp Nat Phillips for å matche fysikken til Haller. Det betydde at Liverpool startet med seks briter, to av dem var scousere til og med.

Førsteomgangen ble en tålmodighetsprøve etter at West Ham tidlig gikk opp i 1-0. Moyes la ni spillere svært dypt, og det skulle vise seg å bli vanskelig å åpne opp bortelaget. Først i det siste kvarteret fant Liverpool mellomrommene oftere enn i starten. Særlig var det Wijnaldum og Firmino som fant dem.

Andre omgang fulgte samme oppskrift. Men Klopp forsøkte å legge Salah og Mané litt dypere, for å utnytte rykkene deres. Det var likevel da Jota og Shaqiri kom inn, og vi la om til 4231, at vi virkelig ble farligere. Jota avgjorde mot Arsenal. Han avgjorde mot Sheffield United. Og han avgjorde i dag. Tålmodighetsprøven ble belønnet med tre poeng. Når en har poengraden til West Ham i bakhodet, så er det en sterk prestasjon.

Alisson 6
Målet var godt plassert, men brasilianeren kunne kanskje ha reddet den. Ellers ble han ikke utfordret i første omgang. Redder det lille som West Ham skapte i andre omgang.

Arnold 7,5
Svært livlig det første kvarteret. Stod høyere enn han stort sett har gjort hittil i år. Traff på flere crossere. Ble roligere utover i omgangen. Fortsatte det gode spillet i andre omgang. Slo flere innlegg og pasninger inn i feltet. Noe upresis til tider, men han var uansett hjemmelagets mest skapende spiller nok en gang. Klarer dessverre ikke å hindre innleggene fra sin kant i andre omgang.

Phillips 7
Klarer seg fint i de duellene han må ta i de første 45. Med unntak av en feilpasning er han også trygg med ballen. Roter i tre-fire situasjoner i andre omgang, men er viktig i duellspillet. Det er ikke smågutter han møtte i dag, Phillips. Kudos. Utrolig deilig å se han stige opp i lufta og nikke vekk West Hams gode corner på overtid.

Gomez 6,5
Meget svak på målet, både med klareringa og i blokkeringa, men spiller ellers en veldig god førsteomgang. Treffer på noen langpasninger, sterk i duellene, vinner en del i lufta blant annet. Treffer ikke like bra med langpasningene i andre omgang. Men ellers fortsetter han å klare seg skapelig i duellene.

Robertson 7
Energisk som vanlig. Men han og Mané sliter med å kombinere i de første 45. Det er ikke lett når motstander spiller 541. Men det var likevel en Mané-Robertson-kombinasjon som førte til volleyskuddet som føyk over etter 35 minutter. Er en offensiv trussel i første halvdel av andre omgang, særlig når han driver med ball, men han tenker mer forsvar de siste tjue minuttene. Den biten løser han bra.

Jones 6
Klarer ikke å åpne opp motstander, men mister heller ingen baller. Kunne kanskje vært modigere. Er litt friskere i starten av andre omgang, prøver å utnytte rommene som Salah hadde forlatt, men han blir byttet ut etter 69 minutter. Viser nydelig teknikk med ball.

Henderson 7,5
Starter rolig, men spiller seg opp i løpet av første omgang. Får en skuddmulighet etter tjue minutter, men skuddet stryker utenfor. Slår enkelte innlegg det ikke blir noe ut av. Treffer bra defensivt. Han er også meget god og viktig i det defensive arbeidet i andre omgang. Slår i tillegg en nydelig langpasning til Robertson. Tar også flere gode løp da vi la om til 4231. Spiller ellers tålmodig, men sikkert.

Wijnaldum 7
Finner ikke rommene i den første halvtimen. Men i det siste kvarteret av første omgang så ble han mer involvert. Skaffer laget noen situasjoner og et frispark i farlig sone. Er med i andre omgang også, utfordrer mellomrommet, og mister ikke ballen. Fornuftig i forsvarsarbeidet, med ett stygt unntak etter 55 minutter. Blir svært passiv på Fornals´ sjanse.

Salah 6
Tar mange løp i starten. Men han er uvøren med ball. Han er heldig som får straffe, og han er heldig at Fabianski ikke tar den. Men scoring er scoring. Misser litt i valgene i andre omgang, men kommer til flere muligheter i dag også. Bommer litt på avslutningene og pasningene. Han er likevel et aktivum i kampen.

Firmino 5
Er ikke med i spillet i store deler av første omgang, men mot slutten så fant han luker og kanaler. Klarer dessverre ikke å finne de rommene i andre omgang ofte nok. Mangler også litt energi. Blir byttet ut.

Mané 6,5
Ganske iskald i første omgang. Sleit med touchen og valgene. Men nydelig pasning til Robertson på slutten av første omgang. Har vanskelige arbeidsforhold i andre omgang også, men har et gyllent øyeblikk midtveis ut i omgangen. Dessverre treffer ikke Salah med veggspillet. Er nær 2-1 før VAR-situasjonen. Han var også oppofrende på returen.

Jota
Får de siste 20 minuttene. Og for et innhopp. Setter to baller i buret, den siste ble også stående. I tillegg bidro han med mange progressive løp, altså løp med ballen. Setter opp Mané på nydelig vis før hans annullerte scoring.

Shaqiri
Også sveitseren finner rom å boltre seg i de tjue minuttene han fikk. Og pasningen til Jota på den avgjørende scoringen er godteri for fotballelskere. Flere gode kamper av sveitseren i år.

Milner
For noen minutter på slutten. Rekker ikke å prege kampen.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket