fbpx
Foto: Jon Super/Pool via AP/NTB

Spillerbørsen: En spiller skilte seg klart ut

Det ble 2-0 til slutt. Men komfortabelt var det aldri. Midtjylland var svært farlig i to situasjoner i starten og slutten av kampen. En middels dag på jobben. Hverken mer eller mindre.

Jürgen Klopp roterte samtlige av trioen framme i kveld. Minamino, Jota, og Origi fikk tillit fra start. Origi har ikke vært å finne på benken engang i det siste, men mot mesterne fra Danmark, så fant Klopp plass til ham.

Forsvarsrekka var derimot uforandra. Alissons skulder trengte heller ikke hvile etter Sheffield United-kampen. På midten startet den engelske duoen Henderson og Milner sammen med Shaqiri. Klopp satset med andre ord på trygghet defensivt og rotasjonsspillere offensivt.

Førsteomgangen var tålmodig og kontrollerende, med unntak av Midtjyllands store sjanse etter to minutter. Liverpool måtte spille rundt gjennom hele omgangen. Kun unntaksvis klarte vi å tre oss gjennom leddene. Samhandlinga manglet.

Det ble noe bedre i andre omgang, og det var på høyresiden vi skapte det meste.

Ellers ble kampen preget av skaden til Fabinho. Strekkskader er leie. Vi er svært heldige hvis han blir klar før landslagspausen.

Alisson 6,5
Avverget første omgangs eneste mulighet. Fornuftig aksjon. Gjør det samme på slutten av andre omgang. Opptrer bra med ballen i beina, men med et stygt unntak.

Arnold 8,5
Liverpools klart mest skapende spiller i første omgang. Starter og avslutter omgangen bedre enn perioden i midten. Slår flere gode pasninger og innlegg på sitt beste. Er enda bedre i andre omgang. Setter opp lagkameratene sine til store sjanser tre ganger, og jobbet bra hjemover.

Fabinho
Klarer seg helt greit før han blir skadet etter 25 minutter. En strekk var varslet før kampen. Dessverre så var det en midtstopper som fikk den. Det er ikke en plass vi har god dekning.

Gomez 6
Traff på alt av langpasninger mot Sheffield, traff knapt på en eneste i første omgang. Men klarte seg ellers fint. Opererte som en sweeper et par ganger. Ble sjelden utfordret. Var bedre defensivt enn offensivt i andre omgang også. God i duellspillet. Men ble for enkelt forbigått på Midtjyllands store sjanse i det 89. minutt.

Robertson 6
Litt upresis i de første 45 minuttene. Både i pasningsspill og i posisjonering. Ligger helt feil da Midtjylland fikk sin store sjanse. Dette har Robertson slitt litt med i de siste kampene for øvrig. Middels andreomgang. Noen fine brudd, noen progressive pasninger, men lite med fram.

Henderson 5
Upresis på innleggene sine. Dirigerer tempoet på midten, men det går for tregt. Spiller litt for trygt. Men mister i alle fall ikke ball. Og tålmodigheten var kanskje planlagt? Ut etter 45. Trolig avtalt på forhånd, hvis ikke smellen mot slutten av omgangen var mer alvorlig enn den så ut.

Milner 6,5
Den på midten som er mest aktiv i første omgang. Tar flere gode løp, men blir sjelden brukt. Lager en del frispark, et par av dem unødvendige. Jobber og sliter i andre omgang. Hindrer Midtjylland i flere faser av spillet. Lite med offensivt.

Shaqiri 7,5
Kom ikke inn i kampen i de første tretti minuttene. Var usynlig. Men mot slutten av de første 45 minuttene, så slo han et par nydelige stikkere. Dette fortsatte han med i andre omgang. Frigjørende stikker i forkant av 1-0-målet. Er også uheldig rett etter, da han nesten kom igjennom etter en nydelig finte. Jobbet bra defensivt. Flere brudd. Sterk andreomgang.

Minamino 5
Jobber og løper. Ofte smart. Men sliter med mottak og valg med ball. Klarer ikke å beskytte kula. Flyttet ut på kanten i det kvarteret han fikk i andre omgang. Ble dessverre ikke den kampen japaneren trengte. Har ikke helt flyten. Nærmere 4 enn 6.

Jota 6
Mye av det samme som Minamino. Slurver med ball i første omgang. Men løper mye. Et par gode defensive bidrag. Løper seg litt fast med ball i andre omgang. Men tar initiativ. Dukker opp på rett plass på 1-0-målet. Mål nummer 10 000 for Liverpool. Middels god kamp. Men det er viktig å tenke på at det var mye nytt framover i dag.

Origi 4,5
Sleit med å involvere seg i de første 45. Er også for seint opp i press. Alternerer mellom alle de tre plassene i angrep. Er best i midten. Upresis med ball. Det er også der han blir plassert i det første kvarteret av andre omgang. Mister ballen noen ganger, men tar i alle fall flere initiativ.

Williams 5,5
Kommer inn etter 27 minutter. Blir sjeldent utfordret før det nærmer seg slutten. Posisjonerer seg feil i både det 76., 78. og det 84. minutt. Midtjylland blir farlige da. Klarer seg greit utenom det. Kontroll med ballen i beina. Debuten i Champions League er unnagjort. Hvem hadde trodd det for noen måneder siden.

Wijnaldum 6
Kommer inn for Henderson i pausen. Starter veldig bra, men mister litt tempoet etter hvert. Klarer ikke å beskytte forsvaret bra nok mot slutten.

Salah 6
Gjør et par offensive feilvalg, men løpene hans er gode. Skaffer også straffesparket. Noe upresis.

Mané 5,5
Er lite med offensivt. Bommer med valget sitt da han får sjansen mot slutten. Liverpool har fire i boksen, men han spiller ballen for langt foran seg i stedet for å sentre. Kun middels defensivt også.

Firmino
Dårlig innhopp. Bommer på en kjempesjanse og gir bort ball i farlig område før Midtjyllands store sjanse helt på slutten.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket