fbpx
Foto: AP Photo/Peter Dejong/NTB

Spillerbørs mot Ajax: Bedre defensivt enn offensivt – Fabinho best

Det ble en litt rotete kamp, med mange nye spillere og kombinasjoner. Men vi stod godt i mot i andre omgang, og dro det hele i land. Å vinne 1-0 på bortebane i Champions League er bra, selv om finspillet manglet.

Den som i august hadde satset hundre kroner på at midtbanetrioen mot Ajax ville bestått av Curtis Jones, Gini Wijnaldum og James Milner, hadde vært en rik mann i dag.

Det startet rolig mot Ajax. Laget spilte akkurat så urytmisk som en kunne forvente med så mange spillere i uvante posisjoner. Det var også tidvis usikkert bakover.

Men laget spilte seg inn i kampen. Det satt mer etter hvert. Vi sleit litt defensivt også utover i omgangen, men Fabinho klarte seg bra.

I andre omgang kom Henderson inn for en tam Curtis Jones. Og etter seksti minutter så byttet Klopp hele trioen i front. Det er ikke hver dag.

Adrian 5,5
Startet veldig nervøst, og kommuniserte ikke godt nok med spillerne foran seg. Gjør et par tabber. Men de fører ikke til noe. Men så redder han også laget i enkelte andre situasjoner. Så førsteomgangen var variabel. Det er andreomgangen også. Har et par gode redninger, men også et par småtabber. Må bokse på slutten. Sprer ikke trygghet. Men klarer seg ok.

Arnold 7
Veldig konservativ og balanserende i første omgang. Som spådd. Vi ville ha kontroll på Tadic. Plasserer seg bra. Han slår også noen gode langpasninger. Han er like defensiv i andre omgang, og klarer seg solid. Ligger stort sett riktig, og Ajax skaper ingenting fra hans side. Sideforskyver bra.

Fabinho 8
Han ble lite utfordret i starten av kampen. Men i andre halvdel av første omgang, måtte han vise seg fram ved en rekke anledninger. Og han klarte seg bra hver gang. Reddet blant annet på streken en gang. Men det var særlig mann mot mann-spillet hans som imponerte. Er også veldig god i duellspillet i andre omgang. Solid kamp.

Gomez 7
Starter nervøst. Ligger feilplassert til tider og han klarerer ofte rett til motstander. Men han vinner en del baller mot slutten av førsteomgangen. Fortsetter det gode spillet i andre omgang. Flytter opp noen meter da, og klarer å bryte flere ganger. God i feltet. Misser derimot på linja et par-tre ganger.

Robertson 7
Samspillet med Mané hakket litt mer i dag enn sist. Han var også mer defensiv enn normalt. Men mot slutten av første omgang så bidro han med noen lave innlegg. Fortsetter med det samme i andre omgang. Litt dypere enn vanlig, og han har kontroll defensivt. Skaper også noe framover. Passe god kamp.

Jones 4
Spiller en svak omgang. Klarer sjelden å frigjøre seg offensivt og kommer ikke inn i kampen. Defensivt så var han treig i de første 45. Løp mye imellom og kom for sent opp i situasjoner. Byttet ut til pause.

Wijnaldum 6,5
Blir litt for statisk nå vi vinner ball i første omgang. Han kommer for sent i posisjon til pasning. Det gjør det av og litt vanskelig for Liverpool å få nok flyt i spillet. Kommer også litt sent opp i noen situasjoner defensivt. Men han spiller seg opp i løpet av omgangen. Han spiller deretter en god andreomgang. Plasserer seg riktig. Har også mange sugende løp mot slutten. Nær 7.

Milner 6,5
Starter best av alle. Med både taklinger, løp og fine pasninger. Men taper seg i løpet av første omgang. Misser litt på timing. Han jobber uansett bra. Løper mye. Mye av det samme i andre omgang. Litt slurvete i avleveringene. Jobber bra.

Salah 5,5
Det var lite som satt i første omgang. Bommer litt på pasninger og valg. Får egentlig noen gode muligheter, men han har ikke helt dagen. Får lite til i andre omgang også.

Firmino 6,5
Den beste av de tre framme i første omgang. Han spiller med risiko av og til, men han kombinerer også bra med de rundt seg. Løper mye. Får en sjanse til å skåre på dødball, men nikker rett på keeper. Blir fulgt av Blind over alt, men vi klarte ikke å utnytte rommene bak. Får en mulighet på hodet i andre omgang også.

Mané 6,5
Ganske frisk i første omgang. Men han gjør en del feilvalg, og bommer med noen pasninger. Men han er som vanlig flink til å rykke med ball, og det er til slutt det som fører til 1-0-scoringen. Det var en feiltreff. Men mål er mål. Lite med i andre omgang.

Henderson 6
Får de siste 45 minuttene på bekostning av Jones. Klarer seg bra defensivt, men misser litt med avleveringene framover. Ikke kapteinens beste kamp. Men det er solid likevel.

Jota 7
Kommer inn og får de siste tretti minuttene. Kommer til flere gode sjanser, kombinerer tidvis bra. Men misser i enkelte situasjoner.

Minamino 6,5
Er flink til å frigjøre seg, og jobber bra. Men blir tidvis litt nølende.

Shaqiri 6
Er ikke like mye med som Jota, men det henger noe sammen med at Trent er såpass defensiv. Er best når han kommer over mot venstre side av banen. Da er han med å skape.

Williams
Får de siste minuttene. Rekker å vise seg positivt fram i duellspillet.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket