fbpx
henderson
Foto: Cath Ivill/Pool via AP/NTB

Spilleranalyse mot Everton: Veldig mye bra – et par overraskelser

De store VAR-kontroversene tok alt fokus i går. Men hvis vi kun konsentrerer oss om prestasjonene, så har Klopp helt rett: Vi spilte en skikkelig god fotballkamp. Den beste på Goodison Park på årevis.

De tre siste oppgjørene på gal side av Stanley Park har endt 0-0. Kampene har vært kjedelige. Nesten flate. Gårsdagens oppgjør var definitivt ikke det. 4 mål, mange kontroversielle situasjoner, og ikke minst var det veldig mange gode prestasjoner.

Vi styrte kampen fra midtbanen. Thiago, Fabinho og Henderson vant midtbanekrigen. Førsteomgangen var nær årsbeste. I tillegg klarte midtstopperne seg stort sett veldig bra.

For nye lesere gjentar vi hva en spilleranalyse er. Der spillerbørsen er satt rett etter kamp, så er spilleranalysen laget etter en grundig vurdering av spillerne.

Vi studerer kampen på video. Vi starter og stopper hele tiden. Flere situasjoner blir sett flere ganger ved behov.

Alle spillernes aksjoner blir vurdert på en skala fra minus 5 til pluss 5. Hver aksjon. Med og uten ball. Offensivt og defensivt.

I går mente jeg at Thiago og Mané var Liverpool beste spillere, tett fulgt av Henderson, Robertson og Salah. Jeg var ikke langt fra “sannheten”. Mye av de umiddelbare inntrykkene rett etter kamp stemmer med analysen. Men et par av forsvarsspillerne fikk for lav karakter i går.

Her er hovedfunnene i analysen:

  • Matip får 30 poeng. Kun Gomez og van Dijks kamp mot Arsenal har fått høyere poengscore på midtstopperplass i år. Matip hadde knapt minus-aksjoner. Kun fem av dem. Det er meget lavt. Det laveste antall av en Liverpool-forsvarer i år. Spiller på det trygge kampen gjennom. Lite spektakulær, men veldig stødig og stabil. Var svært flink til å styre klaringene.
  • Henderson skårer 41 poeng. Høyest av samtlige. Kapteinen betydde mye for å kontrollere Evertons venstreside, men han var også viktig offensivt. 41 poeng er den tredje høyeste enkeltscoren så langt i høst. Kun Salahs kamp mot Leeds (43) og Manés kamp mot Arsenal (47) har vært bedre. Det var forferdelig bittert at han ikke fikk kronet den fantastiske kampen med scoring på overtid.
  • Trent Alexander-Arnold har spilt mer konservativt i høst. Han ligger dypere, stormer ikke så mye fram. Det har gjort at mange ikke ser alle bidragene hans. Jeg ga han 6 på børsen i går. Det var for lavt. Han var dyktig på å sette i gang angrep bakfra. Ofte med harde, presise pasninger langs bakken. Han klarte seg også veldig bra mot Digne og Richarlison, som nesten ikke skapte noe. Men to-tre ganger glapp det for Arnold. Da ble det farlig. Han skåret 20 poeng totalt i går. Det er hyggelige tall. Til nå har han skåret følgende tall på de fem seriekampene: 0 – 34 – 36 – 1 – 20.
  • Salah og Mané fortsetter å levere skyhøye tall. I går fikk de 31 og 33 poeng. Hittil i høst så snitter de på 35,4 og 34,75. De to klart beste som har spilt flere enn to kamper.
  • Thiago var glimrende, særlig i andreomgang. Da slo han flere pasninger av meget høy vanskelighetsgrad. Disse aksjonene fikk derfor svært høy score. Totalt fikk spanjolen 39 poeng, og måtte kun se seg slått av Henderson.
  • Adrian klarte seg helt ok i målet. Fikk 7 poeng i analysen. Det ser lite ut. Men keepere skårer lavt i denne type analyse – fordi de sjelden er i aksjon i Liverpool. Så de må på en måte måles mot seg selv og hverandre. Alissons snitt så langt i høst, på tre kamper, er 12,33
  • Gomez klarte seg også bra. Han skåret dårlig i starten, men spilte seg fint opp. Vant mange dueller. Men inntrykket ble skjemmet av passivitet på 2-2-scoringen. Men fikk 15 poeng totalt. Fikk 6,5 på børsen. Det var nok passelig.
  • Firmino var ekstremt god i kombinasjonsspillet og press-spillet i første omgang. Han var sentral i alle de flotte angrepene vi hadde i de første 45 minuttene. Skåret 26 poeng totalt. Snittet hans i høst er 21,8 (Aston Villa-kampen ødela mye for snittet).
  • I førsteomgang fikk laget 246 poeng for pluss-aksjonene sine. Det er det høyeste antallet på en enkeltomgang i høst. Det er det samme antall poeng som førsteomgangen mot Arsenal faktisk. Men da hadde vi kun 59 minuspoeng, i går hadde vi 77. Så de første 45 minuttene i går var årets nest beste omgang (målt i antall spillerpoeng).
  • De aksjonene med høyest plussverdi var Thiagos blindpasning i forkant av offside-målet på overtid (+4), Salahs avslutning på 2-1-målet (+4), Arnolds frispark i førsteomgang (+4) og Robertsons aksjon på 1-0 målet (+4). Hendersons langpasning i førsteomgang ble belønnet med +3, det gjorde også to av Manés aksjoner, to av pasningene til Thiago og en av redningsaksjonene til Robertson.

Her følger en oversikt over hvordan spillerne gjorde det i går. Først er det angitt plusspoeng – så minuspoeng = deretter totalpoeng.

Adrian: 11-4=7
Arnold: 38-18=20
Matip: 36-6=30
Gomez: 26-11=15
Robertson: 35-15=20
Henderson: 60-19=41
Fabinho: 36-13=23
Thiago: 56-17=39
Salah: 47-16=31
Firmino: 38-12=26
Mané: 46-13=33
Dijk: 3-2=1
Jota: 6-3=3
Wijnaldum: 3-0=3


Det gir da følgende topp 5 for kampen:


LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket