fbpx
henderson
Foto: REUTERS/Michael Steele/NTB

Spilleranalyse: Kapteinen best for andre seriekamp på rad

Det ble en kamp preget av dueller og få aksjoner på de fremste tre. Det var ganske lave scorer hvis man sammenlikner med Everton-kampen, men spillet uten ball i andre omgang var veldig bra.

Det ble gitt mange middels karakterer på spillerbørsen i går. Der børsen er satt rett etter kamp, så er spilleranalysen laget etter en grundig vurdering av spillerne.

Kampen blir studert og analysert på video. Vi starter og stopper konstant. Flere situasjoner blir sett flere ganger ved behov.

Alle spillernes aksjoner blir vurdert på en skala fra minus 5 til pluss 5. Hver aksjon. Med og uten ball. Offensivt og defensivt.

Vi ga 7,5 til Henderson i går, og Gomez og Mané fikk 7. Ellers havnet de andre på 6-tallet, med unntak av Fabinho på 5. Analysen følger disse karakterene ganske slavisk for en gangs skyld. Kanskje kunne Salah og Wijnaldum fått 7, i stedet for 6,5. Og kanskje burde kapteinen fått 8.

Her er våre hovedfunn i analysen:

 • Jordan Henderson var best for andre seriekamp på rad. Han oppnådde 33 poeng. Det var åtte poeng mindre enn mot Everton, men ni poeng bedre enn nestemann i gårsdagens kamp.
 • Firmino var nesten ikke borte i ballen i første omgang. Han fant ikke rommene. Og de gangene han gikk på løp i bakrom, så kom ikke pasningene. Vi savnet også presset hans på topp. Men det bedret seg i andre omgang.
 • Alle de tre på topp hadde færre aksjoner som ga plussverdi. Til sammen hadde de 82 aksjoner som ble vurdert til +1 eller bedre. Det er nesten 35% mindre enn normalt. En uforholdsmessig stor andel av plussaksjonene var også uten ball kontra til vanlig.
 • Gini Wijnaldum spiller en skikkelig god andreomgang. Både når han balanser i 4231 og når han er mer aktiv offensivt de siste ti minuttene i 433.
 • Trent Alexander-Arnold er vår mest skapende spiller i første omgang. Han ligger dypere enn vanlig, men slår flere frigjørende og progressive pasninger. Ofte er de vanskelige å oppdage under kamp, men i analysen så trer de fram.
 • Fabinho gjør en del stygge defensive feil. Men posisjonerer seg bra.
 • Joe Gomez sliter i første halvdel av første omgang, men spiller seg fint opp. Taper en del dueller i lufta, men slår mange gode langpasninger. Plasserer seg fornuftig.
 • Jotas scoring og Salahs offsidemål fikk best enkeltscore, med +4. Henderson har to pasninger på +3, mens Manés innlegg på 2-1 også fikk en score på +3. Det samme gjorde Robertsons pasning til Mané i åpningsminuttet.
 • Jota var svært ivrig, men selger seg for ofte. To ganger ble det farlig defensivt.
 • Laget fikk til sammen plussverdier tilsvarende 366 poeng, og minusverdier tilsvarende 172. Det er ikke dårlige tall, men heller ikke veldig bra. Førsteomgangen mot Everton ga for eksempel 246 plusspoeng alene. Alt i alt en middels kamp.
 • Alisson var nesten ikke aksjon. Han hadde totalt bare 9 aksjoner, det er færre enn snittet så langt i høst. Måtte ikke gjøre noen vanskelige redninger.

Her følger en oversikt over hvordan spillerne gjorde det i går. Først er det angitt plusspoeng – så minuspoeng = deretter totalpoeng:

Alisson: 7-3=4
Arnold: 39-23=16
Fabinho: 26-22=4
Gomez: 35-11=24
Robertson: 30-16=14
Henderson: 47-14=33
Wijnaldum: 36-16=20
Jota: 35-24=11
Firmino: 27-10=17
Mané: 34-11=23
Salah: 42-19=23
Minamino: 3-3=0
Milner: 4-0=4

Det gir følgende topp 5 i går:

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket