fbpx
shaqiri
Foto: Phil Noble/Pool via AP/NTB

Shaqiri tok vare på sjansen

Det var en høyst middelmådig kamp i går. Den var profesjonelt utført, bevares, men spillet varmet sjelden. Kanskje var det også Klopps plan om å spille tålmodig, selv om han virket litt for opprørt til tider til at jeg kjøper den teorien fullt ut.

Men likevel var det lysglimt. Rhys Williams spilte bra i starten, Trent Alexander-Arnold spilte en kanonmatch, og i tillegg fikk vi se en sveitser som ble bedre og bedre utover i oppgjøret.

Xerdan Shaqiri var nesten usynlig den første halvtimen. Han fant ikke lommer å få pasninger i. I likhet med de andre offensive spillerne i rødt. Midtjylland var dyktige på å lukke alle kanaler, og spillet til Liverpool var seigt som sirup.

Men mot slutten av første omgang, begynte han å vise seg fram.

To ganger spilte han medspillere igjennom. Uten tellende resultat, men stikkerne var nydelige. De viste hvilket overblikk Shaqiri er i besittelse av. Hvis han får baller i mellomrommet, så har han teknikken, blikket og pasningskvaliteten til å åpne ethvert forsvar.

Det var også det som førte til den forløsende 1-0-scoringen. Samspillet mellom han og Alexander-Arnold var fotballsnop rett og slett. Særlig var den skjulte pasningen til sveitseren av ypperste kvalitet. Perfekt timet, perfekt vektet, perfekt på retning.

Han holdt på å komme seg gjennom selv også, noen minutter senere. Han fintet Midtjyllands midtstopper på vakkert vis, før backen dessverre rakk å hjelpe midtstopperen sin ved den anledning. Men teknikken til Shaqiri i høy fart var blendende.

I tillegg slo han et par fine pasninger til mot slutten av kampen. Og ikke minst så viste han forbedrede takter i sitt defensive spill. Han brøyt og duellerte mer enn vanlig. Da tilgir vi at han også mistet ballen i farlig sone helt på slutten.

Shaqiri ble ikke solgt i sommer. I følge han selv valgte han å bli i Liverpool. Det er ikke sikkert at det er den fulle sannheten. Men uansett så behøver ikke Liverpool å gråte over at de ikke fikk solgt 29-åringen i sommer. Shaqiri har fortsatt ting å tilføre dette laget. Selv om mange hadde glemt det.

Vi så det mot Lincoln i ligacupen, og vi så det i går.

Begge gangene var Shaqiri en del av en trio på midtbanen. Han leverte i begge kampene. Ok, motstanden var ikke all verden. Men med et tett kampprogram, sannsynligvis flere skader og Fabinhos posisjonsbytte, så kan sveitseren bli nyttig i tida som kommer. Kanskje mest som en av de tre i 4231, men også som et alternativ på midtbanen i 433.

Han leverte uansett en meget god søknad i går.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket