fbpx
RB Salzburg
Foto: Media Whalestock / Shutterstock.com

RB Salzburg frigir ikke spillere til landslagskamper – vil andre lag følge etter?

Østerrikske RB Salzburg annonserte sent søndag at de ikke frigir spillere til ulike landslagsoppdrag. Klubben meldte om at tre av spillerne hadde fått påvist smitte av Covid-19 etter cupkampen mot Maccabi Tel Aviv i forrige uke.

Faksimile: BBC Sport

Også DC United og New York City FC fra MLS har nektet spillere å reise på landslagsopphold.

Både FIFA og UEFA har laget noen unntak fra normale prosedyrer knyttet til landslagsspill, på grunn av pandemien. Men om RB Salzburgs tiltak med å sette hele laget i karantene blir akseptert, gjenstår å se. UEFA eller FIFA har fortsatt ikke uttalt seg i saken. Men en rekke landslag mangler altså spillere fra RB Salzburg i denne perioden.

FIFA og UEFA har derimot sagt at de monitorerer situasjonen nøye, fra time til time. De skal være villige til å innføre tiltak hvis situasjonen eskalerer.

Sist uke uttalte den globale spillerorganisasjonen FIFPRO seg om situasjonen med landlagskampene i de to ukene vi er inne i. De var meget skeptiske til at klubber måtte sende spillere til de nasjonale lagene.

Det gjenstår å se om andre klubber velger å følge etter. Liverpool er jo i akkurat samme situasjon som RB Salzburg. Med tre Covid-19 smittede spillere. Per nå.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket