fbpx

Project Big Picture: Ledelsen i Premier League i hemmelig møte med de seks store

David Conn i The Guardian avslører at både direktør og styreformann i Premier League gikk bak ryggen på de 14 andre klubbene i ligaen. Premier League visste mer om planene om å endre maktstrukturen og antall lag i Premier League før de ga uttrykk for, hevder avisa.

For det første så holdt ledelsen i Premier League møte med de seks store klubbene i England; Chelsea, Tottenham, Arsenal, Manchester-klubbene og Liverpool dagen, tirsdag den 13. oktober. Det var to dager etter lekkasjen om Project Big Picture i The Telegraph, men en dag før møtet med alle de tjue klubbene i Premier League.

Representanter fra de seks store klubbene møtte styreformann Gary Hoffman og direktør Richard Masters i Premier League. Dette ble holdt hemmelig for de 14 andre klubbene.

I følge The Guardian skal sentrale skikkelser i de andre klubbene være rasende for at de ikke fikk delta på møtet eller i det minste fikk vite om det.

Faksimile fra The Guardian

For det andre så hadde ledelsen visst om Project Big Picture mye lenger enn de ga uttrykk for, hevder en kilde fra en av de 14 andre klubbene. De hadde fått inntrykk av at at ledelsen i Premier League var like sjokkerte som dem da The Telegraph lekket planene den 11. oktober.

Men styreformann Hoffman hadde visst om planene lenge før det. Han var informert tidlig i prosessen, og hadde mottatt en kopi av planene av styreformann i Chelsea, Bruce Buck, i god tid i forveien av lekkasjene.

For det tredje skal de 14 andre klubbene være rasende for at Hoffman sendte en e-mail til seks store om prosjektet den 8. oktober. Altså tre dager før lekkasjen i The Telegraph. I denne mailen var Hoffman positiv til planene i Project Big Picture. I denne mailen fortalte Hoffman de seks store at en gruppe i Premier League allerede jobbet med en liknende plan.

Ledelsen i Premier League sendte ut en pressemelding da The Telegraph avslørte planene den 11. oktober.

“Vi har sett oppslagene i media, og flere av forslagene vil være skadelige for hele spillet”, var kjernen i pressemeldinga. Som om planene var nye for dem, og at de var svært negative. Sannheten var altså en annen.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket