fbpx
foodbanks
Foto: HASPhotos / Shutterstock.com

PPV-boikotten nådde Liverpool med full tyngde

Siden Premier League innførte pay per view på halvparten av kampene i oktober, så har engelske fans sagt tydelig fra om hva de mener om nyvinningen.

Stadig flere har boikottet å betale 15 pund for å se en fotballkamp. I stedet for donerer de bort disse pengene til den lokale Foodbanken. En organisasjon som gir mat til de trengende.

I går nådde altså boikotten Liverpool. Per nå så har Liverpool-fans donert over £100 000 pund det siste døgnet. Det betyr at nesten 7000 fans heller valgte å boikotte kampen, og gi pengene til Foodbanken. Hvis vi da forutsetter at det er full korrelasjon mellom beløpet som er gitt og antall som boikottet.

Faksimile Liverpool Echo 25.10.

Tallet på Liverpool-fans som ikke betalte £15 i går kan også være mye høyere. Det er slett ikke alle som engang har råd til å betale £15 i det hele tatt, og som dermed ikke har råd til å donere. Liverpool-området slet med store sosiale utfordringer før pandemien, og med en dalende turisme og flere bransjer i krise, så har ikke disse utfordringene blitt mindre.

I 2019 så lagde myndighetene en undersøkelse over hvor mange fattige barn det var i Liverpool-området. Den kom fram til at 2 av 3 barn havnet under fattigdomsgrensen.

Urettferdig fordeling av pay per view-kamper

Men det stopper ikke der. Pay per view-alternativet er faktisk verre enn som så. For det er heller ingen rettferdig fordeling av de ulike klubbenes kamper som blir vist som PPV.

På fredag avslørte Premier League hvilke 14 kamper som skulle gå på enten Sky Sports eller BT Sports i november. Siden det er 30 kamper totalt i neste måned, det blir spilt tre runder, så betyr det at 16 kamper trolig vil gå som pay per view.

Manchester City-Liverpool er flyttet til søndag 8. november, og skal vises på Sky Sports. Brighton-Liverpool skal vises på BT Sport den 28. november.

Det betyr med all sannsynlighet at Liverpool-Leicester den 21. november kun vil vises som et pay per view-kamp i England.

Men Liverpool er en av klubbene som kommer godt ut av det. For Premier League og TV-selskapene ser ikke ut til å tenke på rettferdighet når de fordeler kamper mellom ordinære abonnementer og pay per view. Noen fans må dermed betale £15 veldig ofte, mens andre fans slipper billig unna, fordi kampene til klubbene deres går som vanlig på BT Sport og Sky Sports.

Slår man sammen oktober og november, og forutsetter at Premier Leagues pressemelding på fredag betyr at de resterende 16 kampene som ikke ble nevnt i pressemeldinga skal sendes som pay per view, så vil fans av klubber som West Bromwich og Fulham ut med langt mer penger for å se sine lag enn andre fans.

Hele seks av kampene disse lagene har spilt og skal spille i oktober og november går som pay per view. Det vil si at fansen må ut med £90 pund for å få sett kampene. Og det kommer altså på toppen av abonnementene på BT Sport og Sky Sports.

Her er lista over hvor mange kamper de ulike klubbene kun vises som pay per view for oktober og november:

3 Arsenal (1 + 2)

5 Aston Villa (3 + 2)

4 Brighton (2 + 2)

5 Burnley (2 + 3)

2 Chelsea (2 + 0)

5 Crystal Palace (2 + 3)

1 Everton (0 + 1)

6 Fulham (3 + 3)

2 Leeds (1 + 1)

4 Leicester (2 + 2)

2 Liverpool (1 + 1)

1 Man City (0 + 1)

2 Man Utd (1 + 1)

2 Newcastle (1 + 1)

3 Sheff Utd (2 + 1)

3 Southampton (2 + 1)

2 Tottenham (1 + 1)

6 West Brom (3 + 3)

1 West Ham (0 + 1)

3 Wolves (1 + 2)

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket