fbpx
origi
Foto: Oleksandr Osipov / Shutterstock.com
Mye har vært skrevet om rasisme i fotballen de siste månedene. Divock Origi har snakket med Premier League om sine egne erfaringer med rasismen.

Divock Origi er med å fronte en ny kampanje om rasisme i England.

– Jeg var 12 år. Vi spilte en bortekamp. Så begynte en far på motstanderlaget å rope rasistiske meldinger til meg. Jeg vet ikke hvorfor, men kanskje fordi vi var så gode, og fordi vi slo sønnens lag?

Slik begynner Origi med intervjuet som er å finne på Premier Leagues nettside.

– Jeg ville ikke gråte foran alle, men det var forferdelig. Til slutt så brøyt jeg sammen. Han ødela meg. Han såret meg der det gjør vondest. I kjernen av meg selv.

Fotballen har forsøkt lenge å få bukt med rasismen. Blant annet med å sette seg ned på kne før kampene. Men i noen områder har det vist seg vanskelig. Særlig i Øst-Europa og i enkelte byer i Italia har rasismen grobunn på tribunene.

Men vi ser det også i Norge. I de siste ukene har vi sett to klare tilfeller av rasisme. I helgens kamp borte mot Sandefjord så ble Vålerengas Ousmane Camara kalt “apekatt” av en stadionvakt. Og for tre uker siden så ble Kristiansunds Amahl Pellegrino kalt det samme av flere Ålesund-fans.

Selv om mye har blitt bedre i England, så finner vi fortsatt eksempler på rasisme der også.

Men Origi kan fortelle om et godt og sammensatt etnisk miljø i Liverpool:

– Vi ser mennesker fra ulike land garderoben i Liverpool. Vi ser brasilianere, vi ser en spiller fra Guinea, du ser engelskmenn. Alle er mikset sammen. Interaksjonen mellom oss er morsom. Vi tar alle med oss vår bakgrunn inn i garderoben.

Mané kan komme med tradisjonelle senegalesiske klær. Robertson kom komme med sin skotske innflytelse. Så kommer vi sammen og snakker fotballens språk. Det er så fint.

Intervjuet som står på Premier Leagues hjemmeside er et ledd i en kampanje som retter seg mot de engelske skolene. Premier League-spillerne er med for å få elevene interesserte i å stille spørsmål om ulikhet og kulturelle forskjeller.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket