fbpx
Premier league
Foto: Silvi Photo / Shutterstock.com

Nytt forslag kan slå føttene under Project Big Picture

Tidligere styreformann i FA, David Bernstein, har et innspill i den store maktkampen som vi ser utspiller seg i engelsk fotball denne uka.

Bernstein foreslår å danne en uavhengig gruppe bestående av åtte personer, i følge sporstmagasinet The Athletic. Disse åtte skal hentes fra både idretten og politikken.

Bernstein har utformet ideen sammen med tidligere FA-direktør David Davies. De skal i tillegg ha støtte fra sentrale personer i britisk politikk, idrett og samfunnsliv for øvrig.

The Athletic skriver at EFLs styreformann, Rick Parry, har sett på planene, og han er imponert.

Det er ventet at forslaget vil spilles inn i dag, under møtet mellom alle Premier League-klubbene som vil foregå på zoom. Liverpool er representert med styreformann Tom Werner og direktør Billy Hogan.

Det nye forslagets bærende idé er at fotballens organer ikke kan styre seg selv. De trenger uavhengige aktører til å hjelpe seg.

Det er for mange ulike aktører i spillet til at de klarer seg alene. Premier League, EFL (de tre nivåene under PL), FA, National League og Women´s Game er alle organisasjoner som kan trenge en uavhengig mellommann.

Denne “mellommannen” vil i tilfelle være en gruppe på åtte personer.

Møtet mellom klubbene i Premier League begynner i dag klokka 12. Da vil styreformann og administrerende direktør i Premier League, Gary Hoffmann og Richard Masters, komme med sine egne forslag om det nye Fotball-England. Som en del av forhandlingene om Project Big Picture.

Hvis ikke klubbene kommer til noen enighet, så er det ventet at forslaget til Bernstein blir spilt inn.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket