fbpx
Foto: REUTERS/Peter Byrne /NTB

Ny formasjon ga oss problemer, men vi snudde enda en gang

– Vi byttet formasjon for å gi Sheffield United problemer, fortalte Klopp på pressekonferansen etter kampen i går. Men det spørs nok om ikke formasjonsendringa ga oss mer problemer enn Sander Berge og co. Likevel viste spillerne hva de er laget av da de enda en gang snudde en kamp på Anfield.

– Sheffield United hadde en stor fordel før denne kampen. De kunne trene taktisk hele uka, mens vi spilte mot Ajax og måtte drive restitusjonstrening i dagene etterpå. Derfor prøvde vi å gi dem noen nye problemer å hanskes med, kunne Klopp meddele etter kampen.

Tanken var god, og eksperimentet med 4231, i stedet for den vanlige 433-formasjonen, har presset seg fram i de siste månedene. Det er heller ikke en formasjon som bør skrotes etter gårsdagens batalje. Men formasjonen fungerte virkelig ikke som ønsket.

Flere av spillerne slet med å finne rommene sine offensivt, samt å presse på de riktige plassene defensivt.

Det gjorde at samhandlinga og flyten offensivt manglet til tider. Det lugget voldsomt i første omgang.

Men det var like ille at spillerne framme ikke klarte å stoppe alle langballene som ble slått mot midtstopperne våre. Brewster og McBurnie – spissparet til Blades – skapte mange problemer for Gomez og Fabinho i lufta. Hovedgrunnen til det var at Sheffield United fikk prikke disse spillerne med langpasninger.

Det ble noe bedre mot slutten av første omgang, og i andre omgang var vi det beste laget. Særlig da vi la om til velkjente 433 på slutten. Likevel måtte vi grave dypt for å vinne denne gangen.

Spinnville tall på Anfield

Jotas nydelige nikk i det 64. minutt skulle vise seg å bli avgjørende. Men Sheffield United skapte sjanser også mot slutten, så det ble nervepirrende minutter før Mike Dean blåste av kampen rett før klokka 23 norsk tid.

Men det at vi nok en gang klarer å vinne en jevn kamp, viser hva disse spillerne er laget av. Klopp kalte dem for Mentality Monsters i fjor. Uttrykket er kanskje noe slitent nå, men innholdet står seg i høyeste grad fremdeles.

Særlig på Anfield har vi vært ekstreme på å grave fram seire.

Dette var faktisk den 13. gangen på rad at vi snudde en seriekamp på Anfield etter å ha havnet under.

I disse 13 kampene har vi først havnet under, men så har vi i ti av oppgjørene snudd til seier. De tre siste gangene har vi klart å utlikne til uavgjort.

På de ni siste gangene vi har sluppet inn mål først på Anfield i Premier League så har vi vunnet.

Det er elleville tall, og det forteller en tydelig historie. Vi er The Mentality Monsters. For Premier League er jo i utgangspunktet en jevn liga. Pengene er mer broderlig fordelt der enn i mange andre land. Så det å vende kamper til seier gang etter gang er simpelthen vanvittig sterkt. Og det er ikke noe vi må ta for gitt. Det er en sjelden evne.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket