fbpx
shaqiri
Foto: Vlad1988 / Shutterstock.com
Dette begynner å bli svært alvorlig.

Det sveitsiske fotballforbundet bekrefter i en pressemelding at Xerdan Shaqiri har testet positivt. Shaqiri var tatt ut i troppen som skal spille tre landskamper de neste to ukene. Nå sitter Shaqiri isolert i Sveits. Der må han sitte i 14 dager.

Situasjonen for Liverpool begynner med dette å bli svært alvorlig. Når tre spillere på kort tid tester positivt for Covid-19, så er det opplagt noe som har spredd seg i troppen.

Det startet med det mystiske fraværet til Thiago i cupkampen mot Lincoln. Det var nesten opplest og vedtatt at spanjolen skulle få spille seg i form i det oppgjøret. Men så dukket han ikke opp. Et par dager senere annonserte klubben av Thiago hadde testet positivt for Covid-19.

Deretter testet Sadio Mané positivt.

Og nå har altså Xerdan Shaqiri gjort det samme. Dette kan bli skjebnesvangert for klubben. Én positiv test kan være tilfeldig, to positive tester er uflaks, men tre positive tester er et lokalt utbrudd. Dette er alt annet enn heldig. Klubben har ikke klart å begrense smitten.

Liverpool har nå 17 spillere på landslagsoppdrag. Jürgen Klopp og klubblegene må ha hjertet i halsen i disse to ukene. Hvem kan egentlig stille mot Everton om to uker? Vil det dukke opp flere positive tester? Vil noen bli smittet på landslagsoppdrag?

Det å spille landskamper denne høsten – med alle de nye smittetilfellene vi ser i Europa – er som vi har skrevet om tidligere en svært dum idé.

Nå er det bare å stålsette seg. Vi så hvordan viruset ødela for Napoli i helgen. De tapte sannsynligvis kampen 3-0, da de ikke fikk lov til å reise til Torino for å møte Juventus av de lokale myndighetene.

Reglene knyttet til Covid-19 relaterte fravær er noe ulike fra land til land. I England så får man ikke utsatt en kamp med mindre man er færre enn 14 spillere. Det inkluderer profesjonelle U21-spillere. Det er med andre svært alvorlig hvis Liverpool ikke klarer å få stoppet smittebølgen umiddelbart.

Hvis du vil lese deg opp på reglene, så kan du lese denne artikkelen.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket