fbpx
Foto: Pool via REUTERS/Phil Noble/NTB

Nå brenner det – skadesituasjonen forverret seg ytterligere

Fabinho løp på seg en strekk 25 minutter ut i kampen mot Midtjylland i går kveld. Det er svært dårlig nytt for Klopp.

– Det var akkurat det vi ikke trengte, kunne tyskeren fortelle etter kampen.

Også Klopp ser rekkevidden av skaden på brasilianeren i en tid da van Dijk er langtidsskadd, Matip stadig pådrar seg småskader og Lovren er solgt til russisk fotball.

Per nå har Liverpool kun en seniorstopper tilgjengelig. Joe Gomez. Joel Matip kan rekke kampen mot West Ham til helga, men det er slett ikke sikkert. Og i det lange løp så er situasjonen dramatisk. Hvis Fabinho er ute i fire uker for eksempel, så vil han gå glipp av 6-7 kamper.

Vi så Jordan Henderson vikarierte som midtstopper i semifinalen i VM for klubblag i desember, men en varig løsning er det ikke. For det første er det usikkert om han er god nok i rollen, og for det andre så mister midtbanen en dominant kraft.

Kan de unge midtstopperne slå til?

Ellers har klubben fire unge midtstoppere i klubben som kan – og trolig må – steppe inn i tida som kommer.

Per nå virker det som om 19-årige Rhys Williams er først i køen. Han er et meget spennende emne. Men han er fremdeles svært urutinert og variabel. Både fra kamp til kamp, men også i en og samme kamp.

Vi så det i går også. Han klarte seg fint med ballen i beina, løste et par dueller på forbilledlig vis, men i det siste kvarteret så feilplasserte han seg tre ganger. To av Midtjyllands sjanser kom som et resultat av blant annet det.

Jeg vil ikke føle meg trygg hvis jeg ser Williams i startoppstillinga mot Manchester City om 11 dager for eksempel. Men kanskje må han, og kanskje vokser han veldig på det.

23-årige Nat Phillips har spilt på seg mer erfaring enn Williams, men har nok ikke talentet til sistnevnte. Kanskje er han likevel et tryggere valg.

Billy Koumetio fikk spille treningskamp i sommer. Men 17-åringen har ikke fått tillit etter det. Den høyreiste 17-åringen er spennende, men igjen, det er mest sannsynlig for tidlig.

Sepp van den Berg har heller ikke tatt de nødvendige skrittene ennå. Han fikk mye spilletid i nederlandsk toppliga, men avstanden opp til Premier League er enorm.

18-åringen har spilt flere gode kamper på U23-laget, men en debut i Premier League kommer trolig til å vente på seg også i høst. Hvis ikke krisen blir komplett i ukene som kommer.

Hvis en av nevnte fire utvikler seg i rekordfart i tida som kommer – noe som aldri må utelukkes – så kan vi komme oss igjennom høsten relativt helskinnet. Men klubben må nok uansett ut på transfermarkedet i januar.

Avslutningsvis så ble ikke situasjonen noe lysere da bilder av en hinkende Salah dukket opp etter kampen. Vi har heldigvis flere alternativer framme nå, men Salah har tross alt vært en av Premier Leagues beste spillere – kanskje den beste – de siste tre sesongene.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

2 Responses

Legg inn en kommentar

Shopping Basket