fbpx
firmino
Foto: Michael Steele/Pool via AP/NTB

MSI: Fortjent seier, men det ble skapt få store sjanser

Kampen startet bra, men vi kom litt ut av rytmen etter Sander Berges straffescoring etter 10 minutter. Vi brukte ganske lang tid på å finne den igjen. Ny formasjon og nye roller gjorde det ikke lett. Men mot slutten av første omgang, så giret vi opp.

Vi var mer dominante i andre omgang, men vi skapte få sjanser. Begge lag var gode i egen boks.

MSI står for målsituasjonsindeks. Målet er å avdekke hvilket lag som skapte mest, hvilket lag som var farligst. Hver målsituasjon blir vurdert hver for seg. På video. Hver situasjon blir vurdert på en skala fra 0 til 1. Jo større mulighet, jo større tall.

Dette er en subjektiv vurdering, og er ment å supplere mer kjente sjansestatistikker som XG – forventede mål ut fra type avslutninger – og antall avslutninger.

MSI har noen fordeler. I MSI vurderes også situasjoner som ikke fører til avslutning. I MSI så vurderes det om en gitt avslutning er fornuftig, kanskje man ikke burde ha løsnet skudd i akkurat den eller den situasjonen. I tillegg så tas det høyde for hvem som er i målsituasjonen.

Her er MSI-tallene for Liverpool-Sheffield United:

Liverpool – Sheffield United

2,58 – 1,53

Dette er tall som minner mye om XG-tallene fra kampen. I følge Understat så skapte Liverpool de farligste sjansene: 2,40-1,40. Med andre ord så var 2-1 et resultat som føltes rettferdig. Seieren var knapp, men fortjent.

Her er våre hovedfunn:

  • For andre seriekamp på rad så går Liverpool hardt ut. Det har vært en liten akilleshæl de siste månedene faktisk. De fem første målsituasjonene er røde
  • Liverpool har totalt 40 målsituasjoner – Sheffield United har 21
  • Veldig mange av Liverpools situasjoner er innlegg
  • Vi har få situasjoner der spillere har dårlige sistepasninger
  • Liverpool har kun fem situasjoner som ble vurdert til over 0,1. Sheffield United har 2 (Mot Everton skapte vi åtte slike situasjoner.)
  • Liverpools 2-1-scoring kom i en veldig god periode. Vi skapte 18 målsituasjoner – Sheffield bare 2 – i den aktuelle perioden i andre omgang
  • To situasjoner drar tallene veldig opp for begge lag. Liverpools første mål og straffescoringen til Sheffield United
  • Salah kom til flest store målsituasjoner for Liverpool
  • Liverpool skapte mest i begge omganger

Alt i alt en middels kamp med tanke på MSI. To situasjoner drar tallene mye opp for begge lag. Men seieren var nok en gang av det fortjente slaget.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket