fbpx
Foto: Privat - Rasmus Wold på plass i Champions League-finalen i 2019

Mitt Liverpool: Sportsidioten går for seier, men frykter Everton

For tiden reiser han rundt med standup-showet Sportsidiot. I kveld besøker han Bergen, før han reiser tilbake til Oslo for flere forestillinger på Latter. Før jul svinger han også innom Stavanger og Hamar. Rasmus Wold er en travel mann. Men å snakke litt om Liverpool og Everton hadde han likevel tid til.

For mange lesere er han nok også kjent som en av programlederne i podcasten Topp 3. En av Norges aller morsomste podcaster. I tospann med influencer-dödaren Mads Hansen så rangeres alt fra Topp 3 fast food til Topp 3 skuffelser. De inviterer også kjente fotballgjester som Sander Berge, Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland.

I tillegg må vi ikke glemme at Rasmus Wold startet opp podcasten You`ll never talk alone. En Liverpool-podcast av og for og med Liverpool-fans.

Hvorfor ble det Liverpool på deg? 
Jeg både så, og ser, veldig opp til min storebror Jesper, og jeg ønsket å heie på de samme lagene som ham! Derfor ble det Liverpool og (dessverre) Kongsvinger for min del.

Hva er ditt beste Liverpool-minne?
Jeg har mange.

Jeg bestilte fly og hotell til Madrid da Origi satte inn 4-0 mot Barcelona i CL-semifinalen i fjor. Regnet med at kampbillett skulle ordne seg på en eller annen måte. Det gjorde det ikke, uansett hvilke kontakter jeg forhørte meg med.

Så jeg dro til Madrid, desperat og nervøs, men ingenting skjedde. Samme dag som finalen, fikk jeg en telefon om en ledig billett av en tidligere arbeidsgiver, og det endte med at jeg fikk se mitt elskede LFC vinne Champions League-finalen live, helt gratis. Det er nesten så jeg ikke unnet meg det selv!

Et annet fint minne er min første tur til Liverpool med min storebror og Evertonian-pappa. Vi så LFC slå Sheffield Wednesday 2-0 etter mål av Patrik Berger og min store helt Michael Owen.

Der og da skjønte både jeg og de andre at det kom til å bli årlige turer!

Et annet godt minne er da jeg og min blå far stod på The Kop og så LFC-Everton for et par år siden, og den legendariske “Origi 90+6-hendelsen” skjedde foran øynene våre. Det ble totalt kaos på tribunen, og vi endte opp flere rader nedenfor våre opprinnelige plasser, og pappa sa det var den verste dagen i hans liv. Et flott minne. 

.Luis Suarez er nok nummer en for meg. Han gjorde og sa noen dumme ting i LFC, men jeg har aldri sett en større vinnerskalle

Du sitter fast i en heis med Jürgen Klopp i ti minutter. Hva snakker dere om? 
Jeg tror jeg ville forklart ham min arbeids- og livssituasjon i ca 1minutt, og så latt ham prate og motivere meg de siste 9 minuttene. Tror jeg hadde levd lenge på det, og jobbet hardere enn noen gang.

Jeg ville kanskje også spurt ham om hvilke 3-4 spillere de vurderer mest seriøst i transferavdelingen, og så opprettet en ITK-konto på Twitter og fått en million følgere.

Hvilken Liverpool-spiller ville du: a. bodd med b. feriert med c. vært i krig med? 
Jeg ville bodd med Thiago. Vi hadde spist tapas med hver eneste dag og snakket om forskjellene mellom Klopp, Guardiola og de andre store trenerne han har hatt.

Jeg ville nok ha feriert med Oxlade-Chamberlain. Jeg syns han virker som en avslappet type med god stil og smak, og jeg tror ikke han hadde stressa rundt. Pluss at dama hans kanskje har en venninne eller to.

Til slutt så ville jeg absolutt ha gått i krigen med Van Dijk, da jeg vet at han ville gjort alt for å redde livet mitt, men likevel hatt hvilepuls. Betryggende.

Hvordan hadde det gått med Liverpool hvis du var manager? 
Det hadde selvsagt gått til helvete. Jeg hadde re-signert Lallana, gitt ham livstidskontrakt og en million pund i ukelønn. 

Når man slipper inn syv mot Villa, så har man naturligvis ikke hvilepuls før denne kampen.

Du kan velge mellom alle tidligere og nåværende Liverpool-spillere – hvilke tre setter du høyest.
Luis Suarez er nok nummer 1 for meg. Han gjorde og sa noen dumme ting i LFC, men jeg har aldri sett en større vinnerskalle, og da han kom, var det nøyaktig det Liverpool trengte. En som gikk foran både mentalt, og ikke minst i kvalitet på banen.

Nummer 2 må vel bli Adam Lallana – så undervurdert som det er mulig å bli. Ok med målpoeng, iherdig jobbing, fantastisk teknikk og ekstremt kjekk. Stort fotballhode som dessverre ble for preget av skader med tiden.

Jeg er mer usikker på nummer 3. Kanskje en delt bronseplass? Mellom Fernando Torres og Daniel Agger. Torres var en enorm avslutter, og Vidic har nok fortsatt mareritt om The Babyface Assassin. Agger var råkul, men dessverre ikke god nok, sånn egentlig. Men deilig venstrebein, rå stil og LFC tvers igjennom.

Foto: Privat – Sportsidioten til høyre

Hvilket lag vinner årets serie? 
Jeg spådde Manchester City før sesongen, og får vel stå på det tipset. Selv om det var sterkt av Liverpool å score to mål på Villa Park, syns jeg City sine to mål mot Leicester i runden før var hakket mer imponerende. 

Hva tenker du om morgendagens motstander?
Everton virker bedre enn på mange år. Midtbanen og angrepet deres ser jo veldig bra ut, og når man slipper inn syv mot Villa, så har man naturligvis ikke hvilepuls før denne kampen.

Forsvaret er nok deres svakeste punkt, selv om de har fått en bedre midtbane til å beskytte dem i år.

Ancelotti er en luring som tidligere har vist at han har taket på Klopp, så jeg frykter denne kampen mer enn på mange år.

Kan ikke du skrive kampreferatet før kampen. 
“Everton sin rekke med ubeseirede kamper fikk en brå stopp mot Liverpool, der de tapte hele 15-0. At Minamino skulle komme inn de siste 20 minuttene på stillingen 0-0 og score fem hat-trick var det neppe noen som kunne forutse.”

Hva blir resultatet?
Jeg får vel stå på 15-0 til LFC, da. (Seriøst tips 1-1).

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket