fbpx
mane
Foto: katatonia82 / Shutterstock.com

Mané ute med Covid19 – her er reglene

Liverpool begynner å merke pandemien også på spillerstallen nå. Tidligere har både Thiago og Tsimikas mistet kamper og treninger på grunn av viruset. Men hva skal egentlig til for at en kamp kan bli flyttet?

Ryktene begynte å svirre fredag kveld. Bildene fra treningene avslørte at én spiller manglet. Mané var ikke å se på noen av dem.

I løpet av kort tid så stadfestet både klubb og spiller at senegaleseren hadde testet positivt for Covid19. Mané sendte en oppløftende melding til fansen fra isolasjonen sin. Han forklarte at han ikke merker tunge symptomer og at han er klar for å komme tilbake.

For en uke siden opplevde vi det samme med Thiago Alcantara. Og noen uker før det igjen måtte Kostas Tsimikas trekke seg fra en gresk Nations League kamp. Angivelig på grunn av Covid19.

Det vil si at både Thiago og Mané er ute mot Aston Villa. Kan Liverpool be om utsettelse? Når kan man be om det i tilfelle? Her er reglene i Premier League knyttet til viruset.

Hvor mange spillere må være ute samtidig for å få flyttet en kamp?

Siden sesongen kom sent i gang, er tidsplanen for å få fullført årets Premier League stram. EM begynner også tre uker etter at Premier League er planlagt avsluttet, så det er lite å gå på. Det å utsette kamper er derfor svært lite ønskelig.

En klubb kan ikke få utsatt en kamp hvis den kan stille 14 spillere eller flere.

Det inkluderer profesjonelle spillere på U21-nivå. Med andre ord skal det svært mye til for at kamper blir flyttet på grunn av Covid19. Men hvis viruset virkelig sprer seg i en spillergruppe, så finnes det altså muligheter for å utsette. Vi ser det samme i andre ligaer. I Italia testet nylig 15 av spillerne i Genoa positivt, og klubben fikk utsatt kampen mot Torino.

Spilleren som tester positivt skal i isolasjon umiddelbart. Isolasjonen varer i 14 dager.

Reglene i Champions League

Reglene i Champions League er noe annerledes. Her må et lag spille hvis det har 13 spillere tilgjengelig. Inkludert keeper. Men UEFA vil godta at en klubb etter-registrerer nye spillere for turneringen, så lenge spilleren er registrert i FA.

UEFA lærte en del av hvordan pandemien påvirket turneringen i vår. Så vinduet for å fullføre gruppespillet er blitt lenger. Siste gruppespillkamp skal i utgangspunktet være ferdig andre uka i desember, men kan forlenges til utgangen av januar ved behov. UEFA har også beholdt regelen om fem innbytter, en regel Premier League forkastet ved inngangen til årets sesong.

Det er med andre mer fleksibilitet i CL enn i PL.

Men samtidig så kan reise mellom land være mer risikabelt. Det har sommeren akkurat vist oss. Andrebølgen av pandemien i Europa skyldes blant annet feriereiser. Hva skjer hvis man ikke kan reise til et land?

Hvis en klubb ikke kan reise til et land, på grunn av vertsnasjonen, så er hjemmelaget ansvarlig for å finne en nøytral arena i et annet land. Hvis ikke hjemmelaget klarer å finne en slik arena, så taper de kampen automatisk 0-3. Hvis et lag nekter å spille en kamp grunnet frykt, taper de også 3-0. Hvis nasjonale myndigheter nekter å slippe et lag ut av landet, for å spille bortekamp, så vil UEFA hjelpe til med å finne en egnet arena.

Hvis det likevel skal vise seg at man ikke klarer å fullføre alle gruppespillkamper, til og med i innen utgangen av januar, så vil UEFA bestemme hvilke lag som går videre.

Kilder: Inews, Liverpool Echo, UEFA

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket