fbpx
data

Det var en tid da rollene var motsatt. Da Liverpool halset etter naboen i øst. Men nå er det en annen tid.

The Athletic kan fortelle at Manchester United nå søker en data-analytiker utenfor fotballen. Opprinnelig hadde klubben søkt etter analytikere som har vært i fotballen i årevis, men nå ser det altså ut som om klubben forsøker å gjøre som Liverpool, å ansette en mer vitenskapelig anlagt analytiker.

Liverpool hentet jo Ian Graham i 2012, en universitetsutdannet teoretiker fra Cambridge. Han ble leder for den analytiske avdelingen i Liverpool, en avdeling som i dag teller seks heltidsansatte. Og ingen av dem har vært vært medlemmer av fotballfamilien fra før. Astrofysiker Tim Waskett og kjernekraftforsker Will Spearman er to av dem.

Nå forsøker altså Manchester United å bygge opp det samme. De ønsker å forbedre sine data-analyser på en rekke felt. Ernæring, spillerlogistikk, transfermarkedet, fysiologi osv.

Det er forventet at John Murtough, leder for avdelingen for fotballutvikling i Manchester United, vil presentere en liste med navn til eier Joel Glazer og hovedansvarlig for den daglige driften i klubben, Ed Woodward, allerede i slutten av oktober. En ansettelse er ventet innen en måned.

Når en ser på hvordan Manchester United har hentet spillere de siste årene, så kan det være et fornuftig grep å følge i Liverpools fotspor på akkurat dette området.

Data-analysen og vitenskapen er kommet for å bli i fotballen. Datanerden Peter Brand revolusjonerte baseball tidlig på 2000-tallet. Ian Graham har vært med å revolusjonere fotballen på 2010-tallet.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket