fbpx
grujic
Foto: Pool via REUTERS/Peter Powell/NTB

Liverpool klarte ikke å få solgt Grujic eller Shaqiri

Ryktene om at Werder Bremen hadde trukket seg fra en angivelig signering av Marko Grujic dukket opp i går formiddag. Det ble heller ingen avtale for serberen da vinduet lukket noen timer senere. Det ble heller ingen avtale for Xerdan Shaqiri.

Dette var helt klart avtaler Liverpool ønsket å gjennomføre. For som vi har skrevet om tidligere, troppen teller nå for mange non homegrown-spillere.

Klubber kan kun registrere en tropp på 25 spillere, åtte av disse må være homegrown. Altså med tre års fartstid i en engelsk eller walisisk klubb før fylte 21 år (eller i samme sesong der spilleren fyller 21 år).

Det vil si at det er plass til 17 andre seniorspillere i troppen. U21-spillere kan registreres utenom. Per nå har altså Liverpool 18 spillere som hverken er homegrown eller U21. Det betyr at klubben har én spiller de ikke kan registrere. Det er som regel dårlig for spilleren og dårlig for klubben

Grujic må trolig spille U23 fotball

Nå endte dagen i går uten et salg. Wijnaldum blir, Shaqiri blir og Grujic blir. Dette var de tre mest aktuelle for et eventuelt salg.

Av disse tror vi det blir Marko Grujic som får den leie 18. plassen. Han er tross alt bare 5. valg i ankerrollen. Hvis han ikke lånes ut eller selges til en Championship-klubb, så blir det mest sannsynlig U23 fotball for serberen i høst. Premier League-klubbene kan som kjent handle med engelske klubber nedover i ligasystemet i 10 dager til. Men vi ser ikke på dette som en mulighet for Grujic. Nivået hans er rett og slett for høyt, og han vil trolig koste mer enn hva Championship-klubbene har råd til.

Selv om dette er ekstra leit for Grujic, så trenger det ikke å bety at det er helmørkt for 24-åringen. Han vil fortsatt kunne trene med A-laget og utvikle seg videre. Dessuten er det ikke lenge til neste vindu, i og med at sommervinduet strakk seg så langt ut på høsten. Det kan være at en overgang løser seg i januar.

Kan være bra for Liverpool

Det trenger med andre ord heller ikke å være en undergang for Liverpool. Ingen klubber liker å ha uregistrerte spillere på lønningslista, det er normalt dårlig for forretningene, men noen ganger kan det likevel være lønnsomt i et lenger perspektiv.

Det er som sagt bare tre måneder til neste vindu åpner. Lønna til Grujic ligger angivelig på bare £15 000 tusen i uka, og det er en utgift klubben fint kan leve med.

Det å selge spillere under det klubben setter som estimert pris, er av og til nødvendig, men klubben bør ikke ha det som en strategi. For i det lange løp kan det føre til at klubben får et rykte på seg for å selge billigere – bare kjøpende klubb venter lengst mulig. Det er et rykte Liverpool ikke ønsker.

Bare se på ryktet som Manchester United har slitt med i årevis. De fleste klubber i Europa pleier alltid å legge på et lite påslag i prisen når Manchester United melder sin interesse, fordi klubben i en årrekke har lagt på ekstra millioner i mange transfersagaer.

Det er derfor fornuftig at Liverpool er restriktive med å selge under det de anser som markedspris for spillerne våre.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket