fbpx
klopp versus guardiola
Foto: Laurence Griffiths/Pool via REUTERS/NTB

De fem neste seriekampene virker noe lettere enn de fem første, på tross av et besøk til Manchester.

For noen uker siden spådde vi at seriestarten ville bli tøff. Men starten var også noe uoversiktlig. Kort oppkjøring til seriestart, transfervinduet var ennå åpent, Covid-19. Alt var med på å gjøre situasjonen uklar, for både Liverpool og motstanderne deres. Det kunne bli alt mellom 8 og 15 poeng, og vi skulle være fornøyd med 10, mente vi.

Og nå er vi her, fem kamper senere. Med 10 poeng.

Vi åpnet med tre meget sterke seire, selv om Leeds-kampen ble unødvendig jevn i målprotokollen. Deretter kollapset vi på Villa Park, før vi spilte en meget god kamp mot Everton. Vi har vært relativt overlegne i fire kamper, og veldig underlegen i en. Det er fasit når vi kikker i bakspeilet.

Vi synes kampprogrammet i Premier League synes enklere de neste ukene. Denne gangen bør vi ikke være fornøyd – rent poengmessig – hvis vi ikke kaprer minst 11 poeng. Vi bør klare 12. Men vi håper på 13.

Grei kamp i morgen kveld

Sheffield United har fått en kjedelig start på sesongen. Ett poeng på fem kamper er dårligere enn fjorårets start. Selv om The Blades kom litt seigt i gang i fjor også, med 5 poeng på de første fem kampene. Men den gang varmet i det minste spillet. Det gjør det ikke for Chris Wilders utvalgte nå. Ikke i det hele tatt.

Sheffield United har faktisk sett ut som nedrykkslag helt siden pandemien satte verden på pause. Denne vinner vi. Uansett om Rhian Brewster var forventningsfull til overgangen.

Så kommer West Ham til Anfield

The Hammers har fått en klart bedre start enn Sheffield United. De har sju poeng etter fem kamper, etter kruttsterke seire mot både Leicester (3-0) og ikke minst Wolverhampton (4-0) og en heroisk opphenting mot Tottenham. De lå under 3-0, men det endte 3-3.

Poengfangsten har kommet de tre siste kampene, så West Ham er i form. Men jeg mener likevel at laget står godt til oss. Et lag som er gode på ballbesittende fotball vil til slutt bryte ned West Ham. Uten dødballmål imot så frykter jeg ikke denne kampen, på tross av West Hams form. Det er høy sannsynlighet for tre poeng.

Deretter venter Manchester City på Etihad

Begge de to store favorittene til årets gull har fått en litt uvanlig start. Begge har kollapset en gang. Liverpool borte mot Aston Villa. Manchester City hjemme mot Leicester. Men ellers har Liverpool framstått mer robust enn City så langt.

Leeds fikk jo nærmest spankulere gjennom midtbanen til City i hvert angrep i 1-1-kampen tidlig i oktober. Arsenal kunne også fått med seg poeng nå sist, men hverken dommer eller VAR-rommet fikk med seg et ganske så opplagt straffespark til Arsenal på slutten.

Manchester City har startet kampene forrykende, men så har de punktert litt utover i oppgjørene. Det skyldes nok blant annet en veldig kort oppkjøring. Men også skader. For City har slitt med det også.

Kampen mellom gigantene bør bli jevn. Det kan bli årets andre tap, men uavgjort er faktisk et godt tips her.

Leicester på Anfield bør gi tre poeng

vardy
mooinblack / Shutterstock.com

Vi har en god rad mot Leicester nå. Fem seire og en uavgjort på de siste seks kampene mellom lagene betyr at Klopp har funnet en god formel mot Leicesters overgangsfotball. Nå er riktignok ikke Leicester bare overganger lenger. De har flere gode midtbanespillere som kan holde i ball og diktere spill de også. Men ikke på Liverpools nivå.

Denne kampen tror jeg midtbanen vår kontrollerer inn. Dessuten så vil farta til Gomez bli viktig mot Vardy, og framme har vi flere våpen enn Leicester. Her kan vi forvente tre poeng.

Brighton borte kan bli tøffere

Dette er den kampen jeg er mest urolig for etter Manchester City i den neste perioden på fem kamper. Graham Potter har virkelig fått sving på mannskapet sitt. Brighton spiller attraktiv og spennende fotball. Både han og Wilder i Sheffield United er blant innovatørene i Premier League for tida.

De ligger riktignok bare på 16. plass, men det forteller ikke hele historien. Så langt derifra faktisk.

Først tapte de ufortjent mot Chelsea. Så slo de Newcastle borte med overbevisende 3-0, og ja, det var en 3-0-kamp. Så tapte de høyst, høyst ufortjent 2-3 mot Manchester United, etter å ha satt ballen i treverket fem ganger i løpet av kampen. Det ble deretter 2-4-tap mot Everton, i en ganske åpen kamp. Nå sist spilte de 1-1 mot Crystal Palace. Men Brighton rundspilte tidvis Roy Hodgsons lag. 20-1 i antall avslutninger taler sitt tydelige språk.

Fortsetter Potters gutter på samme måte, vil det ikke bli enkelt for Liverpool å kassere inn tre poeng her.

For å oppsummere, vi tror på mellom 11 og 13 poeng på de neste 5 kampene. Vi er ganske trygge på greie seire mot West Ham, Leicester og Sheffield United. Mot Manchester City og Brighton blir det tøffere.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket