fbpx
trent
Foto: Oleksandr Osipov / Shutterstock.com

Klarer vi å stoppe luftstyrken til West Ham?

Skadesituasjonen er uklar. Kampene kommer tett som hagl. Klopp prøver stadig nye formasjoner og hinter om spillere på uvante plasser. Laguttaket blir stadig vanskeligere å forutse. Spørsmålene før kveldens møte med West Ham blir derfor mange. Men vi begrenser oss som vanlig til fem.

Hvem vinner scouser-duellen?

I dag kan det smelle på vår høyreside. De to scouserne Trent Alexander-Arnold og Aaron Creswell er begge fan av Liverpool FC. Men der han ene ikke fikk fornyet sin kontrakt med klubben, har han andre vunnet både Champions League og Premier League.

I dag spiller 30-årige Cresswell som venstre stopper i Moyes sin 541-oppstilling. Det er 15 år siden han ikke fikk fornyet kontrakten sin med akademiet i Liverpool, og han måtte fortsette sin karriere i naboklubben Tranmere.

Han har hatt en god sesong i år, og vi bør frykte dødballfoten hans.

Arnold på sin side fikk fornyet tillit på akademiet, og har etter hvert spilt seg til fast plass i Liverpool. I dag spiller han sin 100. seriekamp for Liverpool. Det er ikke småtteri av en 22-åring. Arnold var glimrende mot Midtjylland, og han har vist seg kreativ i år også, selv om han ligger noe dypere i banen enn i fjor. Men mot danskene lå han høyere. Vil vi se det i dag igjen?

cresswell
Silvi Photo / Shutterstock.com

Klarer vi å stoppe luftstyrken til West Ham?

Er det noe vi må se opp for i dag, så er det dødballer og langballer. Sebastien Haller vil mest sannsynlig overta jobben til skadede Antonio. Det er nok en svekkelse. Men ikke i lufta. Haller er meget hodesterk. Når Liverpool i tillegg er dårligst i ligaen i lufta i år, så kan både langballer og dødballer bli West Hams våpen i dag.

West Ham på sin side har fire spillere inne på topp 50-lista over vunnede hodedueller i år. Liverpool har kun van Dijk.

Rekker noen av de skadede kampen?

Klopp har vinglet i hele uka. Keita og Thiago blir ikke klare, meldte Klopp på torsdag. Keita og Thiago kan bli klare, meldte han i går. Det er tydelig at dette ikke bare er et taktisk spill. Det er faktisk legene og fysioterapeutene som bestemmer mye av laguttaket for tida.

Vi har sett en inflasjon av muskelskader i Premier League i år. De klubbene som også spiller i Europa har forsøkt å vekke til live debatten om 3 eller 5 innbyttere igjen. Situasjonen er uoversiktlig og til dels kritisk for mange managere og lag nå.

Vil disse statistikkene brytes i dag?

West Ham-manager David Moyes har aldri slått Liverpool på bortebane.

Liverpool har ikke tapt på 62 hjemmekamper i serien.

Enten brytes ingen av disse statistikkene i kveld, eller så brytes begge.

moyes
YiAN Kourt / Shutterstock.com

David Moyes har møtt Liverpool 15 ganger på Anfield. Han har ikke vunnet noen av disse møtene. Ingen managere kan matche den statistikken mot noen lag. Vel, Moyes kan faktisk matche den statistikken selv. Han har ikke vunnet på 17 bortekamper mot Arsenal heller.

Så er det Liverpool da. Vi har ikke tapt på Anfield siden april 2017. Da tapte vi 2-1 mot Crystal Palace. Det var for øvrig Christian Bentekes store hevn. Han skåret begge målene.

Hvis Liverpool unngår å tape i dag, vil vi tangere det laget som per nå står registrert med den nest lengste rekken med hjemmekamper uten tap i den engelske toppserien. Det var faktisk Bob Paisleys Liverpool, som oppnådde 63 kamper på rad mellom 1978 og 1981.

Det er likevel et stykke opp til nummer en på denne noe kuriøse statistikken. Mellom 2004 og 2008 så unngikk Chelsea hjemmetap i 86 hjemmekamper på rad i Premier League.

Hvilket lag vil bli mest preget av skadene?

Begge lagene har hver sin nøkkelspiller skadet. Michail Antonio har vært den store formspilleren i West Ham. Han står med 11 mål på de siste 15 Premier League-kampene, og mye av spillet til Moyes er bygd omkring den sterke spissens evne til å beskytte ball og utfordre forsvar.

I Liverpool har van Dijk spilt over nitti seriekamper på rad for Liverpool. Han har vært Klopps store trygghet. Lagets forsvarsminister.

Nå er begge ute. Hvem vil tjene mest på det? Det er vanskelig å forutse. Men Liverpool har i tillegg skader på Matip og Fabinho. Det betyr at Gomez er vår eneste seniorstopper som er tilgjengelig. Klopp har til og med spekulert i om Robertson kan spille midtstopper. Skaden til van Dijk kan med andre ord bli mer avgjørende i kveld.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket