fbpx
origi
Foto: mooinblack / Shutterstock.com

Klarer vi å stoppe James Rodriguez og fire andre ting vi lurer på

Som alltid stiller vi fem spørsmål før kampen. Det er mye å ta for seg før dette oppgjøret også.

Vi begynner med det som kan bli nøkkelen for å unngå baklengsmål i dag.

Klarer vi å stoppe James Rodriguez?

Nå har hjemmelaget møtt litt middelmådig motstand de tre siste rundene, men uansett så har Evertons versjon av Firmino vært i fyr og flamme. James starter på høyrekant. Men det er bare et utgangspunkt. Forvent å se ham like ofte sentralt i banen når Everton angriper.

James har vært involvert i åtte av de 12 målene Everton har skåret i ligaen så langt. Enten gjennom mål, assist eller hockey-assist. Han ligger som nummer 3 på skuddskapende aksjoner i hele ligaen etter fire runder. I tillegg topper han en annen statistikk som kan bli svært viktig i dagens oppgjør.

Ingen vender spillet fra kant til kant så ofte som James. Hele 24 ganger har han slått crossere på tvers av banen. Arnold har slått 19. Nesten samtlige av crosserne fra James har kommet fra høyre – mot venstre. Og er det en side vi har slitt på så langt, så er det vår høyreside. Særlig etter crossere faktisk. Det er ikke vanskelig å se for seg at Ancelotti både har registrert våre spesifikke problemer og James´ spesifikke kvaliteter.

Jeg frykter disse spillvendingene fra høyre mot venstre, der Richarlison og en overlappende Digne kommer stormende mot Arnold og Gomez i sikring.

Med andre ord – James må stoppes. Han må ikke få slå crosserne sine. Da får man heller la han utfordre med ball. Han er bra på det også, men jeg tror vi demmer bedre opp for dette enn spillvendinger.

james
katatonia82 / Shutterstock.com

Hvem vinner midtbanekrigen?

Det er sjelden en trenger å spørre dette spørsmålet før en Liverpool-kamp. Midtbanen er jo så solid og dominerende. Men denne gangen må jeg faktisk spørre om dette. Allan, Doucouré og Sigurdsson/Gomes er en kraftpakke av en midtbane. Fotballsmarte er de også. Særlig Allan og Sigurdsson. Det blir en prøvelse for Liverpool, uansett hvilken konstellasjon og til og med formasjon Klopp velger.

Vi tippet i går at Liverpool spiller i 433, og med Milner og Henderson foran Thiago. Men sikre er vi ikke. Langt i fra. Særlig Milner er langsøkt. Men Wijnaldum har spilt mye landslagsfotball, Keita og Chamberlain er ute, og jeg ser ikke for meg at Klopp spiller med Fabinho, Henderson og Thiago samtidig på midten. Jeg ser rett og slett ikke hvordan han ville ha satt opp den treeren.

Kanskje satser Klopp heller på en 4231-formasjon? Mange har ventet på dette grepet i hele høst. Kan det være at han vil overraske sin nemesis Carlo Ancelotti litt? Italieneren har jo hatt et ganske godt tak på Klopp.

Hvem vinner keeperduellen?

Jürgen Klopp strålte da han fikk spørsmål om Alisson på gårsdagens pressekonferanse. Manageren kunne meddele at den brasilianske sisteskansen var på god vei tilbake, at skaden så ut til å heles raskere enn man trodde først. Det beroliger nok flere enn Klopp.

Adrián og Pickford har begge vært gjenstand for knallhard kritikk i høst. Det er ikke helt ufortjent. I dag møtes faktisk de to keeperne med flest tabber som har ført til mål i England i det siste året. Keeperduellen kan følgelig bli svært viktig. Begge lag er klar over keepernes utfordringer, og begge lag vil forsøke å utnytte det.

adrian
Oleksandr Osipov / Shutterstock.com

Blir det uavgjort igjen?

Jeg er fryktelig lei av å spille uavgjortkamper på Goodison Park. Jeg er enda mer lei av å spille kjedelige uavgjortkamper på Goodison Park. De tre siste oppgjørene på den andre siden av Stanley Park har alle endt 0-0.

Faktisk så har lagene delt poeng sju av de siste åtte gangene på Goodison Park. Det er på tide med en seier igjen.

Kanskje er det Divock Origi som vil avgjøre i dag også? Ingen røde har skåret mer enn belgieren mot Everton. Hele fem mål har Origi bokført mot de blå naboene. Det er bare Gerrard (10) og Fowler (6) som har skåret flere mot Everton i Premier League-epoken. Men ingen slår Origi i antall mål per minutt. Origi står med utrolige ett mål per 62. minutt mot de blå.

Hvordan påvirker de tomme tribunene kampen?

Mye har vært skrevet om hvilken effekt tomme tribuner har hatt i høst. Det er blitt skåret 144 mål så langt i årets Premier League. Noen tilskriver mange av disse målene de tomme tribunene. Forsvarsspillere som blir mindre konsentrerte uten publikum, angrepsspillere som tør mer uten fansen.

John Barnes gikk i går ut og mente at tomme tribuner er en fordel for Everton. Nå slipper hjemmelaget å frykte publikummets vrede når de legger seg lavt på hjemmebane. Når de ikke stormer fram ved den minste anledning.

Og kanskje har han rett, Barnes, men vi er ikke sikre. Everton er i så god form og spiller med så stor selvtillit at de kan stå høyt uansett. Kanskje de til og med ikke er redd for en kamp som bølger fram og tilbake.

Om et par timer vet vi.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket