fbpx
henry
Foto: Paul Rutherford-USA TODAY Sports/File Photo/NTB - John Henry på Fenway Park, Boston Red Sox sin arena, i 2020

Kan Beane og Scudamore vende blikket mot Liverpool?

Vi har i hele høst forventet at det nye investeringsselskapet til Billy Beane og Gerry Cardinale ville forsøke å kjøpe Newcastle FC, men nå melder Wall Street Journal at investeringsselskapet deres er i samtaler med FSG.

Avisa hevder at sportsdirektøren i baseballklubben Oakland Athletics, Billy Beane, er i samtaler med John Henry om mulig oppkjøp av 25% av FSG. FSG eier som de fleste vet Liverpool FC.

Dette er i tilfelle ikke første gang at Beane og Henry er i samtaler.

Billy Beane er mannen som sammen med datafreaken og økonomen Peter Brand var med å revolusjonere baseball tidlig på 2000-tallet. Gjennom å bruke data-analyse i spillerlogistikken sin, såkalt Moneyball, i stedet for mer konvensjonelle metoder, så klarte Beane å skape et slagkraftig Oakland Athletics for brøkdelen av de store klubbenes budsjett.

Dette fanget John Henrys interesse. Beane ble tilbudt om å komme til FSG-eide Boston Red Sox. FSG het for øvrig NESV på den tiden, og eier både Boston Red Sox og Liverpool FC. Beane takket nei.

John Henry brukte likevel Beanes metoder for å revitalisere Boston Red Sox. Red Sox vant World Series i 2004, etter en ventetid på 86 troféløse år. FSG forsøkte også å overføre Moneyball-prinsippene til Liverpool. Alt gikk ikke like bra, men i dag er Liverpool best i Premier League på ulike varianter av data-analyse.

billy beane
Dan Kosmayer / Shutterstock.com – Billy Beane før premieren på Moneyball i 2011

Nå skal altså Henry og Beane etter sigende være i samtaler igjen.

Billy Beane leder investeringsselskapet RedBall Acquisition Corp, sammen med finansmannen Gerry Cardinale. Med seg i styret har de fått Richard Scudamore, tidligere styreleder i Premier League. Hensikten med dette er opplagt. Investeringsselskapet vil inn i Premier League.

Helt siden det saudi-arabiske oppkjøpet av Newcastle FC kollapset i slutten av juli, har de fleste spådd at RedBall ville kontakte Newcastle-eier Mike Ashley. Men nå kan det altså være at selskapet heller satser på en minoritetsandel av FSG.

Det betyr at FSG går på børs og må lage en verdivurdering av selskapet. Wall Street Journal mener at en slik vurdering vil ligge på omtrent 8 milliarder dollar. RedBall må i tilfelle ut med 2 milliarder dollar. Tidligere i år annonserte selskapet at de hadde fått inn litt under $600 millioner, så de bør ha fått inn mer siden den gang.

Forhandlingene er i en tidlig fase, men både Financial Times og The Wall Street Journal mener at Henry ønsker å selge en minoritetsandel av selskapet. Han skal ikke ha vært uvillig til et slikt salg før pandemien, og lysten til å selge er nok ikke mindre i dag.

Kilder: Financial Times, The Wall Street Journal

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket