fbpx
Foto: AP Photo/Peter Dejong/NTB

Kampens øyeblikk: En reddende engel

Fotball er merkelig. Noen kamper har så mange øyeblikk at en ikke vet hvor en skal starte. Mens i andre kamper er ingenting som får en til å sprette opp av sofaen, miste en øl i golvet eller holde pusten av.

Gårsdagens sliteseier mot Ajax var en kamp av den sistnevnte sorten. Der Everton-kampen bare var en endeløs rekke med store øyeblikk, så var det få ganger hjertet stoppet i Amsterdam.

Kampen var omtrent like grå som himmelen over Johan Cruyff ArenA. For det var ikke enkelt å få spillet til å gli i går. Baneforholdene var tunge, og mange av konstellasjonene var nye. Å starte med Wijnaldum, Jones og Milner på midtbanen, og å avslutte med trekløveret Jota, Minamino og Shaqiri på topp, var rett og slett overraskende og ikke en oppskrift på innbydende fotball. Kampen bar preg av få kjente kombinasjoner og flere spillere med få minutter i beina.

Men vi dro det hele i land til slutt. Det skal vi ikke minst takke en flygende brasilianer for. Ikke bare fordi han var ursterk i både duell- og klareringsspillet. Men også fordi han stod for kampens store øyeblikk.

Det var spilt 44 minutter. Av årets første Champions League-kamp. Kanskje var det årets viktigste kamp så langt. Ajax kan utfordre om billetten videre, og alle vet hvor mye cupspillet i Champions League betyr både sportslig og økonomisk.

Trent Alexander-Arnold hadde hatt et godt tak på Ajax sin stjerne Dusan Tadic nesten hele første omgang. Men helt på slutten, så sneik Tadic seg inn sentralt. Han fikk en ball i bakrom, Adrián havnet på mellomdistanse og Tadic lobbet elegant over keeper.

Ballen daler sakte ned mot mål. Adrián kan ikke gjøre annet enn å se på. Men Fabinho stormer etter ballen, kaster seg og brasser vekk ballen på streken. Selvsagt gjorde brassen det. I klassisk James Milner-stil.

Liverpool kunne dermed gå til pause med 1-0. Det var en viktig pause. Klopp kunne få byttet inn Henderson og få mer kontroll sentralt. Han kunne også få gitt sine formaninger til noen av spillerne.

Det endte godt i Amsterdam. Det skyldtes først og fremst en flygende brasilianer.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket