fbpx
Foto: Pool via REUTERS/Peter Byrne/NTB

Kampens øyeblikk: Det ble ikke engang gult kort

Hvor skal en begynne etter denne kampen? Det var så mange avgjørende øyeblikk.

Vi spoler for en gangs skyld bakover, vi. Naboen må ha trodd at det var en brunstig elefant i leiligheten over da Jordan Henderson satte inn 3-2 på overtid. Vi hadde klart det igjen. Nok en gang hadde vi vunnet på overtid. Men VAR-rommet ville det annerledes. Offside. Det kan ikke ha vært med mange millimetere.

Så hadde vi det røde kortet til Richarlison. Det 22. i et Merseyside-derby. Det burde ha vært det 23. Taklinga var fryktelig stygg. Men Thiago kom levende fra det.

Så kan vi stoppe ved Salahs hundrede mål for Liverpool. Salah er den tredje raskeste i historien til å klare nettopp det. Og for en scoring. Det å reagere så raskt der, og deretter vinkle skuddet så pent ned i hjørnet som han gjorde, var verdensklasse rett og slett. Det er synd det ikke ble avgjørende.

Men vi må helt tilbake til det fjerde minutt for å finne kampens definerende øyeblikk.

Hvordan Jordan Pickford unngikk å bli utvist etter drapsforsøket på Virgil van Dijk aner jeg ikke. Det ble ikke engang sjekket av VAR, ble det fortalt fra England. Hvorfor ikke? Everton hadde blitt redusert til ti spillere med 90 minutter igjen å spille. Det hadde de ikke klart rett og slett. For Liverpool var akkurat så livlige som vi er blitt vant til å se dem.

Men Pickford ble værende på banen. Han fikk ikke gult engang. Virgil van Dijk derimot måtte i garderoben, med det som kan virke som en stygg kneskade. Vi får bare krysse fingrene for at det ikke er så alvorlig som det så ut.

Liverpool savnet van Dijk på dødballene i resten av kampen. Michael Keanes utlikning i første omgang hadde trolig ikke skjedd med nederlenderen ruvende i det området Keane fikk avsluttet.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket