fbpx
joe gomez
Foto: Michael Steele/Pool via AP/NTB

Joe Gomez gjorde savnet av van Dijk mindre

Mens Fabinho sleit med å finne rytmen mot Sheffield United, så var Joe Gomez tidvis veldig god. Han imponerte særlig på to spesifikke områder.

Da van Dijk ble skadet, så fryktet vi flere ting. Men ikke minst var vi redd for at vi hadde mistet et angrepsvåpen. Langpasningene til van Dijk har vært med å snu spillet over til soner med få forsvarsspillere og mye rom. Det er jo selve kjernen i angrepsspill dette, gjør banen og rommene større. Da er langpasningen et ypperlig redskap.

Vi visste at Joe Gomez hadde en god pasningsfot. Han er ikke helt van Dijk-klasse, men han er likevel en av de beste i ligaen. Litt mer upresis, litt kortere avstander, men langballene hans kan fortsatt brukes som et våpen.

Mot Sheffield United så slo Joe Gomez 12 langpasninger. Det vil si pasninger på over tjue meter. Han traff på alle 12. Dette kom for øvrig på toppen av 94% pasningssikkerhet totalt sett.

De aller fleste av dem fant Arnold eller Jota på motsatt kant, men Gomez hadde også et par nydelige progressive pasninger gjennom linjene til bortelaget.

Hvis Gomez holder oppe dette nivået, så vil ikke savnet av van Dijk på akkurat dette området bli for stort.

Men dette var ikke det eneste Gomez var god på mot Sheffield United. Det var også en annen del av spillet som imponerte. Og dette har vært en liten akilleshæl i spillet hans de siste månedene. Posisjoneringa hans.

Gomez har alltid sett ut som en klassisk sweeper. En spillertype som liker å spille i en fri rolle bak en ordinær forsvarsfirer. Spillere som leser spillet og plukker baller fra frustrerte angripere. Men Liverpool spiller jo ikke med sweeper. Nesten ingen lag spiller med sweepere lenger.

Så når Gomez har agert som en sweeper i Liverpool, så er det ikke bak en firer, men en treer med store hull. Store hull mellom seg, og ikke minst store hull bak seg, siden Gomez opphever offsiden.

Gomez har for ofte tatt ut dybde for tidlig og for ukoordinert. Det gjør jo at han i de aller fleste tilfeller klarer å løpe opp mange pasninger i bakrommet. Men i andre tilfeller så opphever han offsidelinja. Og dette blir utnyttet grådig i moderne fotball.

Mot Sheffield United derimot så var Joe Gomez veldig oppmerksom på å ikke ta ut dybde for tidlig og i situasjoner han ikke burde ha gjort det. Kun én gang bommet han på dette på lørdag. Ganske tidlig i første omgang.

Ellers leverte han en meget disiplinert aften. Han lå solidarisk på linja gjennom hele kampen. Det gjorde at Rhian Brewster og hans nye kollegaer ikke fikk mye boltreplass bak fiendens linjer.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket