fbpx
Foto: REUTERS/Laurence Griffiths/NTB

Liverpool har kommet godt i gang med årets sesong. Vi er med i toppen i serien og har to strake seire i Champions League. Selvsagt er det ikke like sterkt som i fjor, og skadene bekymrer, men i det store og hele er det mye positivt å melde om også i år.

Men på ett område ligger vi ikke i toppen. Ikke i det hele tatt faktisk. Ingen taper flere hodedueller målt i prosent enn Liverpool i årets Premier League.

Etter seks kamper har vi vunnet 70 og tapt 115 hodedueller. Det gir en suksessrate på 37,8%. Med det ligger vi som sagt helt i bunnen av statistikken. Rett foran oss ligger Leeds. De har vunnet 43% av luftduellene.

På toppen av statistikken finner vi så langt Chelsea, med en suksessrate på 64,2%. London-laget ligger komfortabelt foran det neste laget på lista, Everton. De har vunnet 58,3% av duellene.

I fjor så havnet Liverpool til slutt på tredjeplass på denne statistikken, med 52,9% suksessrate.

Av Liverpool, Chelsea og Everton så er det Liverpool som har vært i flest hodedueller så langt. 185 stykker. Chelsea står med 137 dueller, Everton med 163. Det forteller nok både om hvordan motstandere velger å angripe disse lagene, men indikerer også at Liverpool har slått en del langt i år. Liverpool produserer også mange dødballer.

Diagrammet under viser utvalgte lag:

Lag som Manchester City (55,8%), Manchester United (48,3%), Tottenham (55,2%) og ikke minst dagens motstander West Ham, er også et godt stykke foran Liverpool i antall vunnede hodedueller. West Ham har vunnet 50,7% av hodeduellene sine, og skadede Antonio er ikke den som vinner flest av dem. Det gjør Sebastien Haller, som står oppført med 75% vinstrate i lufta så langt.

Kun én av Liverpools spillere er på topp 100-lista over vunnede hodedueller etter seks runder. Det er skadede Virgil van Dijk. Han ligger per nå på 42. plass med en seiersprosent på 69,6. Det er et godt stykke bak de i toppen. Chilwell står med 100%. Men av de med mange hodedueller, så skiller Kurt Zouma og Harry Maguire seg positivt ut. Begge har en seiersprosent på over 90.

Den neste på lista for Liverpools del er Joe Gomez på 104. plass. Han har vært i 37 hodedueller. Med en suksessrate på 51,4%.

Det er viktig å presisere at en spiller må ha vært i minst fem hodedueller for å telle med i statistikken.

West Ham har for øvrig fire spillere inne blant de 51 øverste.


Kilder: fbref

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket