fbpx
midtjylland
Foto: ricochet64 / Shutterstock.com

Hvem skårer mål nummer 10 000?

Dette og fire andre spørsmål opptar oss før møtet mellom Liverpool og Midtjylland.

Hvor mye rotasjon tåler vi?

Midtjylland er i Champions League. De er blant de siste 32 lagene som er igjen i turneringa. De har slått ut både Ludogorets, Young Boys og Slavia Praha for å nå gruppespillet. Ok, det er ikke tungvektere noen av dem, men det er heller ikke mygger i europeisk fotball.

Det er altså ikke et dårlig lag vi møter i kveld. Selv om de tapte 0-4 for Atalanta i første runde. De har trolig fått justert tempoet etter den kampen, og helgens seier over Brøndby ga nok også litt momentum.

Likevel så vet vi at Klopp må rotere i dag. Kampene og reisene kommer tett nå, både på klubb- og landslagsnivå. Vi vet også at van Dijk, Chamberlain, Tsimikas, Thiago, Matip og Keita er uaktuelle på grunn av skader. Curtis Jones var heller ikke treningsfeltet i går, ryktes det.

Dette gir Klopp problemer. Handlingsrommet blir lite.

Det er også verdt å merke seg at Midtjylland har skader på sentrale spillere.

Unngår vi nye skader?

hamstring

Det er som nevnt knallharde dager. Tett kampprogram og kort sesongoppkjøring er selve oppskriften på muskelskader. Det er en viktig kamp mot West Ham til helga, så her er det viktig å både rotere og holde tempoet nede.

Salah, Mané, Wijnaldum og Firmino har meget lav skadefrekvens, så jeg er ikke engstelig for dem. Men kanskje hviles de likevel. I alle fall i deler av kampen, som vi så mot Ajax.

Jeg er mer redd for spillere som Henderson, Arnold og Robertson. De har slitt med noen småskader i ny og ne. De to første, ganske nylig også. Shaqiris muskulatur er også skjør.

Hvem skårer mål nummer 10 000?
Tenk det, Liverpool har skåret 9999 ganger. I alle turneringer. Hvem skårer det neste?

Sjansen er stor for at rekorden brytes i dag. Det skal være mulig å skåre på Midtjylland, uansett om vi bare hadde startet med reservene eller ei.

Jeg orker i alle fall ikke et selvmål av en keitete dansk midtstopper. Jeg har en følelse på Minamino jeg. Jeg kan ikke forklare det, det er bare mannlig intuisjon. Og den er jo som kjent mye verdt.

Blir det skåret mål etter innkast?

Ingen lag i Europa kan måle seg med dagens motstandere på innkast. Ingen lag beholder ball så ofte som Liverpool og Midtjylland. Og i følge innkasttrener Thomas Grønnemark så skårer begge lagene flere mål etter innkast enn noen andre. Grønnemark har som kjent vært innkasttrener for begge klubbene.

Kall meg gjerne nerd, men det blir faktisk spennende å se hvordan lagene er på innkast i dag. Begge vet at den andre vet. Begge er klar over mønstrene. Både når de kaster selv, og når de skal forsvare seg på innkast.

Hvordan ser startelleveren ut?

Vel, jeg er glad i bingo, så jeg får gjøre et forsøk. Men det er neimen ikke lett.

Jeg går likevel for denne elleveren.

Jeg tror kanskje Klopp hviler Alisson. Kanskje er det bra at skulderen hviles litt? Eller er det bedre å stadig gi den kamptrening? Jeg vet ikke, følelsen er Adrian i mål.

I forsvar så tror jeg Klopp velger Williams, Fabinho, Gomez og Robertson. Klopp ønsker nok at samarbeidet mellom Fabinho og Gomez skal vannes ytterligere. Alternativt så starter Rhys Williams. Gomez og Fabinho får da hver sin omgang sammen med ham. Som vi så i ligacupen.

På midten så tror jeg Wijnaldum og Milner får tillit. Spiller vi i 433, så blir Henderson tredjemann. Så holder vi en åpning for Curtis Jones, hvis han er spilleklar. Her kan det også komme en nykommer inn fra benken underveis i kampen. Får vi se Jake Cain? Shaqiri kan også spille midtbane hvis krise.

Foran så tror jeg Klopp begynner med supertrioen Mané, Firmino og Salah. Som mot Ajax. Så byttes de kanskje ut etter timen. Man finner ofte mønstre i Klopps laguttak og taktiske valg under kampene. Da vil i tilfelle Minamino, Shaqiri og Jota komme inn etter en time. Origi virker å være helt ute i kulda for tida.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket