fbpx
Foto: REUTERS/Catherine Ivill/NTB
Kampuret nærmet seg 5 minutter. Fabinho slår en pasning i bakrom. Mot Virgil van Dijk. Ut fra buret stormer Jordan Pickford og meier ned van Dijk med stor tyngde. Nederlenderen må bytte ut. Det kan ha vært det siste vi så av van Dijk i årets sesong. Så hva nå?

Hvis du måtte velge, altså, hvis du måtte velge; hvilken Liverpool-spiller ville du helst ikke hatt skadet?

For min del er svaret opplagt. Den spilleren jeg absolutt ikke ville miste er Virgil van Dijk. Det er det flere grunner til.

For det første er han verdens beste midtstopper. Det er ganske enkelt og trenger ingen utdypning.

For det andre så har han så høy fart at Liverpool kan risikere å spille med høy linje – noe som har vært en årsak til suksessen vår de siste to årene.

For det tredje så oser han trygghet. Kanskje er det en myte, men av og til så virker det som om alle rundt ham blir bedre ved å ha van Dijk der.

For det fjerde – og dette er kanskje det viktigste – Liverpool har god dekning på alle plasser nå, bortsett fra på midtstopperplass. Etter salget av Lovren, har vi i utgangspunktet kun tre seniorstoppere som er gode nok. Van Dijk, Matip og Gomez. Av disse er Matip ofte ute med belastningsskader. Gomez har hatt mer uflaks med sine skader, det er sjelden snakk om slitasjeskader. Men den unge engelskmannen har også mistet mange kamper.

Av denne trioen så er det van Dijk som har vært fyrtårnet. Han som alltid er der. Han som aldri er skadet. Han som gir lys i mørket. Pæra i fyrlykta må aldri skiftes ut. Men så blir altså fyrtårnet bombet av en Spitfire med manglende impulskontroll og vurderingsevne.

Så hva nå?

Vi må i alle fall krysse fingrene for at Matip og Gomez nå holder seg skadefrie. De er ikke på van Dijk sitt nivå. Men det er tross alt snakk om to gode stoppere. De var gode i går også for eksempel. Særlig Matip. Duoen må rett og slett steppe oppe og ta utfordringa. Ikke minst må de finne et samspill som resten av laget og fansen kan stole på. Nå får de sjansen til å spille sammen over en lenger periode for første gang. Den må de ta.

I tillegg må Fabinho belage seg på å bli brukt mer som stopper i år. Han har variert i den posisjonen hittil, men på gode dager så fungerer han bra.

Nat Phillips vil trolig være fjerdevalget. Han ble ikke leid ut i høst, blant annet for å kunne vikariere ved behov. Men da snakker vi virkelig om divisjonsforskjell.

I tillegg så må hele laget ikke bli for mye preget av situasjonen. Slik vi ble det da Salah ble skadet i Champions League-finalen i Kiev. Vi må stole på grunnspillet vårt, at det er godt nok, uansett om van Dijk spiller eller ikke. Heldigvis er laget mer modent nå. Flere av spillerne er inne i sin aller beste alder.

Til slutt så kan det også være at Liverpool må ut på transfermarkedet i vinter. Med Lovren i Russland og van Dijk på lasarettet så må det nok inn forsterkninger.

Ett mulig navn er RB Leipzigs Dayot Upamecano. Han har vært linket tidligere, og kan være et strålende alternativ. I følge det tyske fotballbladet Kicker så skal utkjøpsklausulen være på 38 millioner pund. Det er mye, men ikke umulig, og det er ikke ågerpris.

Så er det bare å håpe på at Rio Ferdinands tanker om Liverpool før sesongen, at vi trolig ikke tar et nytt ligagull hvis vi får skader på nøkkelspillere, ikke slår til. La oss vise han at vi kan klare det selv uten van Dijk.

Liverpool er såret, men vi er ikke døende. Vi kan finne fram i mørket selv uten fyrtårnet. For vi har mange lanterner. Men vi kommer til å tape på van Dijks fravær i månedene som kommer. La det ikke være tvil om det. Hvor mye vi taper er opp til resten av laget, alternativene på midtstopperplass og sportsdirektør Michael Edwards aktivitet på transfermarkedet i januar.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket