fbpx
origi lallana gomez carabao
Foto: REUTERS/Andrew Yates /NTB

Gidder vi mer Arsenal, nå?

Før hver kamp kikker vi på fem ting vi lurer litt ekstra på før match. Og noe av det vi lurer mest på før denne kampen, er om vi ikke er lut lei hele Arsenal nå.

Men vi lurer også på andre ting.

Hvor sterkt lag stiller Arsenal?

Vi er ganske trygge på at Klopp og Liverpool stiller med et reservepreget lag i kveld. Kanskje en eller to som startet på mandag får starte igjen, men ellers blir det mye av det samme laget som vi så mot Lincoln. Bortsett fra Tsimikas på venstreback. Der starter nok James Milner.

Arsenal derimot er vi langt mer usikre på. Arteta kan stille med et sterkt lag. Gabriel, Saka og Willock spilte ikke i det hele tatt på mandag. Soares og Sokratis er trolig kampklare etter skade, minst en av dem blir i alle fall å finne på benken. Eddie Nketiah, Pépé og Reiss Nelson kan være å finne i angrep. Eller kanskje til og med Willian, han gikk tidlig ut på mandag. Dani Ceballos vil også få minutter i denne kampen. Han var kun innbytter på mandag. Torreira og Kolasinac er trolig uaktuelle på grunn av salg, men hva med Özil og Guendouzi? Nærmer de seg varmen?

Uansett, Arteta stilte et ganske så sterkt lag mot Leicester i forrige runde av ligacupen. Vil han gjøre det igjen? Vi tror det. Ligacupen kan jo være en av Arsenals store sjanser i år.

Klarer midtbanen vår å stoppe Saka og Willock?

Vi tror Klopp stiller med samme midtbane som mot Lincoln. Det vil si Shaqiri, Grujic og Jones. De fortjener fornyet tillit. Selv om motstanden nå er en helt annen. Særlig må de se opp for Saka og Willocks driv og driblinger med ball. Begge to er høykapable til å frakte ball fra den ene 16-meteren til den andre. Hvis ikke midtbanen greier det, kan det bli luftig rundt Liverpools forsvar.

Spiller Billy Koumetio?

Vi tror det. Den 17-årige midtstopperen var med A-laget på treningsleir i Østerrike. Han fikk til og med spille i en av treningskampene. Men så ble han litt halvskadet, og Rhys Williams fikk sjansen mot Lincoln. I oppgjøret mot Arsenal kan det fort være Koumetios tur. Han har i alle fall trent med laget de siste dagene.

Vi tror ikke Sepp van den Berg blir involvert, da han nærmer seg utlån. Så da kan det fort være at Liverpool går for samme løsning som sist. To av A-lagets midtstoppere spiler hver sin omgang. Det var fornuftig.

Får Neco Williams sin revansje?

Etter et par svake kamper har Williams hatt det tøft. Han måtte til og med blokkere instagram-kontoen sin fordi bermen trollet på sida hans. Pep Lijnders sa det fint i går. Ekte fans gjør ikke sånt. Så enkelt er det faktisk.

Williams er en ung og uredd spiller, som liker å påvirke kampene han spiller i. Det har foreløpig resultert i både veldig bra og mindre bra kamper. Men en spiller som ikke tester ut ting, som ikke prøver å påvirke kampbildet, han utvikler seg heller ikke.

Nå har Williams hatt et par svake kamper på rad, etter en kjempefin start på høsten, med god kamp for Liverpool og scoring på landslaget. Det er derfor på tide med revansje. Ikke minst for å sprekke trollene.

Orker vi mer Arsenal nå?

Så til sist, det vi begynte med – orker vi Arsenal enda en gang? Nå er i alle fall jeg lei. Inkludert kampen i kveld har vi da møtt Arsenal fire ganger på noen uker. Når en også trekker fra ferieukene, så føles det nesten som om vi har spilt mot Arsenal annenhver helg eller noe. Litt sånn som aldersbestemte lag i Indre Finnmark. Ok, jeg kjenner ikke denne fotballkretsen, men jeg tipper på at antall lag per årsklasse er relativt få. Slik at de få lagene som spiller i serien møter hverandre en haug av ganger bare for å få spille nok fotball.

Vel, en ting er sikkert, hvis kampen i kveld blir en slags reprise av fjorårets ligacupoppgjør, så orker vi definitivt en kamp til. Det oppgjøret endte 5-5, da Origi utliknet helt på tampen. I tillegg vant vi på straffer og avanserte til neste runde.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket