fbpx
Liverpool trakk et av de tøffeste lagene fra pott 3, men skal være godt fornøyd med lagene fra pott 2 og 4. Uansett styrken på lagene, så skal det bli mange morsomme kamper i gruppe D. Det lukter angrepsfotball.

Liverpool havnet i gruppe med Ajax, Atalanta og Midtjylland. Det var en meget gledelig treking – av flere grunner.

For det første kan vi vente oss motstandere som angriper. Det gjelder ikke minst Ajax og Atalanta. Begge klubber bygger på offensiv tekning.

Ajax virker å være noe på retur etter deres gode innsats i Champions league i 2018-2019. De mistet Frenkie de Jong og Matthijs de Ligt i fjor, og ting ble ikke bedre da de mistet Donny van de Beek, Hakim Ziyech og Sergino Dest i sommer. Men en skal aldri undervurdere en klubb som Ajax, som jobber så målrettet med spillerrekruttering og talentutvikling.

Atalanta på sin side virker derimot ikke å være på retur. Klubben og byen ble hardt rammet av pandemien i vår, men de står med full pott etter to kamper i årets Serie A. Laget spiller med en voldsom energi, og kjennetegnes av en vilje til å tenke offensivt i alle situasjoner. Manager Gasperini har spilt med en trebackslinje, en diamant på midten og ellers veldig mange plassbytter underveis i kampen. Denne fluiditeten og offensive viljen fører til mange mål. Atalanta scorte 98 mål i serien i fjor. Det er ekstremt. Men de slapp også inn mange mål – hele 48. Så vi regner med at kampene mot Atalanta – Klopp mot Gasperini – blir fullstendig elleville.

Så har vi Mitdjylland da. Midtjylland er kun 20 år, og en av de yngste klubbene i Europa. De regnes som Danmarks svar på Oakland Athletics – baseballklubben som startet med å drive klubb etter moneyballprinsipper i amerikansk idrett. For slik tenker også den danske klubben. De har nesten et like stort analyseteam som Liverpool. Alt plottes inn på PC. Midtjylland prøver å perfeksjonere alt. Det er ikke tilfeldig at Midtjylland og Liverpool er de klubbene i Europa med best statistikk på innkast. Begge klubbene har kjøpt tjenester av den danske innkastguruen Thomas Grønnemark.

Dette var en god trekning for Liverpool. Vi slapp lang reisevei, motstanden er overkommelig, og ikke minst kan vi vente oss mange morsomme kamper med offensive lag.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket