fbpx
Foto: Pool via REUTERS/Laurence Griffiths/NTB

Fire kamper mot Arsenal – tre tap

Nå er vi ferdige med Arsenal for en stund. Det er like greit.

Da røyk vi ut av ligacupen i år igjen. Det er synd. Ligacupen kunne vært en ypperlig arena for flere spillere. Spillere som kjemper for å bli inkludert i førsteelleveren, eller i det minste komme på benken i mer prestisjefulle kamper enn Arsenal i ligacupen. Det å spille kamper er tross alt noe annet enn å trene.

Men hvis vi først skulle ryke ut av en cup, så er vel Carabao Cup det beste. Cupen har mistet status for mange år siden. Det er lite heder knyttet til en eventuell pokal. Men for oss som har begynt å drømme om en hjemlig treble, så var det synd uansett.

I tillegg er det begynt å bli en uvane å tape for Arsenal – og det på samme måte. Vi har spilt fire kamper mot The Gunners på et par måneder. Vi vant seriekampen for noen dager siden, det var den viktigste, men de tre andre har vi tapt. To av disse har vi riktignok tapt på straffer, men det er likefullt tre tap. Og måten vi har tapt disse kampene på deler altså et fellestrekk.

Vi taper fordi vi ikke scorer på sjansene våre.

Vi har vært klart bedre i alle de fire oppgjørene mot Arsenal. 24-3, 15-8, 21-4, 16-6. Det er antall avslutninger lagene har hatt i disse fire kampene. Alle i Liverpools favør. Flere av disse sjansene har også vært store. Likevel har Arteta gått i garderoben som seierherre tre ganger. Det skyldes både at Arsenal har hatt flaks, men også at Liverpool har vært udyktige.

I går fikk både Minamino, van Dijk, Jota og Grujic flere gode muligheter til å avgjøre kampen til ordinær tid, men de mislyktes. Mønsteret har vært likt i de tre andre kampene også. Liverpool styrer, Liverpool skaper – men Arsenal vinner til slutt.

Selv om det er synd at vi røyk ut av cupen, så er det ikke bare negativt. Både kvart- og semifinalen spilles i en meget hektisk periode av fotballkalenderen, og av erfaring vet vi at klubbene ofte forsterker lagene når det nærmer seg finale. Nå trakk Arsenal Manchester City i neste runde. Da slapp vi i alle fall det. Det er til å leve med. Ikke fordi jeg er redd for City per se, men fordi de kampene pleier å være høyintensive. Det er ikke alltid så lurt midt i en hektisk periode med kamper.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket