fbpx
FIFA
Foto: Ugis Riba / Shutterstock.com

FIFA involvert i planer om en ny europeisk superturnering

Sky Sports melder i dag om at FIFA skal være involvert i planene om en ny turnering for de rikeste lagene i Europa.

Ryktene om en ny Europe Super League har gått noen uker nå. Helt siden planene til FSG og Glazer-familien om å revolusjonere engelsk fotball ble kjent, har flere og flere rykter dukket opp. De andre klubbene i Premier League avfeide Project Big Picture. Men nå det kan se ut som om store endringer presser seg fram uansett om de engelske klubbene vil det eller ikke.

I dag melder Sky Sports at FIFA skal være en av pådriverne for et nytt turneringsformat i Europa. Investeringsbanken JP Morgan skal være involvert i planene. De som står bak ideen ønsker å låne 4,6 milliarder pund for å iverksette prosjektet.

Manchester United og Liverpool skal være involvert i samtaler med gruppa som står bak initiativet.

infantino
Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com – Gianni Infantino – president i FIFA

I følge Sky Sports skal også de andre store klubbene i England være forespurt om de er interesserte. Klubbene vil få store beløp bare for å være med.

Kilder Sky Sports har snakket med skal ha sagt at turneringa vil ha opptil 18 lag. Det kan være snakk om at lagene ikke rykker ned. Dette vil i tilfelle bygge videre på planene om en ny europeisk superliga fremmet av Florentino Perez, tidligere president i Real Madrid, og Andrea Agnelli, styreleder i Juventus.

Målet er å starte turneringa i 2022.

Hvis det siste er tilfellet, så taler mye for at UEFA ikke er med i planene. De arrangerer jo som sagt Champions League. Dette formatet er trolig låst til 2024. Det kan med andre ord være at Gianni Infantinos FIFA er med å kuppe en prosess her.

Turneringa vil spilles parallelt med de nasjonale ligaene. Sky Sports skriver at meninga er å spille både hjemme- og bortekamper. Det kan medføre opp mot 30 kamper for hvert lag.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

4 Responses

Legg inn en kommentar

Shopping Basket