fbpx
joe gomez
Foto: Vlad1988 / Shutterstock.com

Fabinho ute i tre kamper – hvordan løser vi det?

Heldigvis så viste undersøkelsen av Fabinhos hamstring seg å være positiv. Det skal være en lettere grad av strekk, og det er forventet at brasilianeren er tilbake til Leicester-kampen 21. november.

Men hva gjør vi frem til det?

Det beste hadde selvsagt vært at Joel Matip blir klar raskest mulig. Men Klopp har sagt at klubben ikke vil forhaste seg. Skadde spillere skal få den tida de trenger til å heles skikkelig.

Det betyr nok at Matip ikke starter før neste helg, mot Manchester City. Klopp ønsker nok desperat at duoen Gomez-Matip kan få sin første start sammen i akkurat den kampen.

Det blir for øvrig en kamp mot klokka for begge lag. Liverpool satser alt på å få Matip tilbake, City jobber knallhardt for å få Aguero klar. Begge klubber sliter nå på sentrale plasser. Liverpool på midtstopperplass, med Fabinho og ikke minst van Dijk skadet. City er uten Gabriel Jesus i tre uker til.

Dermed venter nå to kamper der vi bare har Joe Gomez klar av de ordinære seniorstopperne. Hvordan løser vi den knipen?

I går kikket vi litt på alternativene i troppen. Enten så kan Henderson steppe inn, noe han gjorde i semifinalen i verdensmesterskapet for klubblag i desember. Eller så må Klopp satse på å bruke en av yngre som vikar. Trolig Rhys Williams.

Men jeg ser ikke for meg at Klopp tør å sette Williams opp mot ursterke Michail Antonio. Formspilleren Antonio ser nemlig ut til å rekke kampen. Da kan det faktisk være at Klopp heller bruker 23-årige Nat Phillips, som har en fysikk som kan matche spissen mer.

Jeg ser heller ikke for meg at Klopp setter ned Henderson. For det begrenser midtbanen for mye. Keita og Thiago kan selvsagt bli klare til helga. Men Henderson er en viktig mann i maskinrommet uansett. I alle fall i 433.

henderson
Vlad1988 / Shutterstock.com

Så hvilke muligheter gjenstår da?

Taktiske endringer

Da kan det fort vise seg at Klopp vil legge om taktisk. I hvert fall mot West Ham på lørdag.

Her er det minst to muligheter.

For det første kan han forsøke å spille med tre mann bak. Som i 5-1-seieren over Brighton i 2017. Da spilte Can og Wijnaldum ved siden av Lovren i forsvarstrioen. Med Arnold og Robertson som vingbacker. Nå har Liverpool endret seg siden det, men det kan være at Klopp forsøker en liknende 3511-variant i helga.

Men dette fordrer nok at Thiago blir klar. Da vil nok Wijnaldum og Henderson danne stoppertrio med Joe Gomez. Med Milner, Thiago og Keita/Shaqiri/Jones som sentral midtbanetrio. Framme vil da en av Firmino, Mané eller Salah bli hvilt.

Jeg tror ikke at Klopp velger dette, uansett om det er en besnærende idé. Klopp spiller nesten alltid med supertrioen. De er et dødelig våpen som en trio. I tillegg hvilte alle tre i midtuka. Dessuten er det usikkert om Thiago eller Keita vil rekke kampen.

Så hva med en 343-formasjon. Med de samme tre bak, og Milner og Thiago/Keita sentralt på midten. Begge som dype midtbanespillere.

Robertson og Arnold på vingbackene og Mané, Firmino og Salah i angrep. Dette kan gi defensiv trygghet. Og samtidig har vi bevart en del offensive trusler i spiller vårt.

Dessuten må vi regne med å ha mye ball på lørdag. Kvintetten Milner, Wijnaldum, Thiago, Gomez og Henderson kan absolutt ta vare på en ball. Det lukter få balltap.

Kampbildet kan bli preget av tålmodighet selvsagt. Men det er ikke sikkert at det er så dumt, med tanke på det tøffe kampprogrammet.

Til slutt så har vi en 4231-variant. Den vi forsøkte med blandet hell mot Sheffield United. Da kan Wijnaldum eller Henderson flyttes til midtbaneleddet.

Det åpner for den faste trioen framme, pluss en av formspillerne Shaqiri eller Jota.

Problemet blir da: hvem spiller ved siden av Gomez? Tør Klopp å satse på en av de unge, når han vet at de to sentralt på midten ligger dypt? Hvis den duoen i tillegg er Wijnaldum og Henderson, så kan det absolutt tenkes at han tør nettopp det.

Men mye avhenger av hva som som skjer på skadefronten. Blir Thiago eller Keita klare? Kanskje begge vil rekke kampen? Det vil i tilfelle gi Klopp flere muligheter.

Lørdag kveld 1730 så slippes lagoppstillinga. Det vil være årets mest spennende slipp. Så mye er uklart. Så mye er uvisst.

Kanskje Klopp rett og slett bare går for 433 uansett. Den trygge formasjonen. I en urolig tid trenger man kanskje ikke å overtenke for mye.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket