fbpx
anfield
Foto: cowardlion / Shutterstock.com
Trusselnivået mellom de seks store og FA skal være høyt for tiden.

Styreformann i FA, Greg Clarke, uttalte seg offentlig om Project Big Picture (PBP) i går. PBP er altså planene om et nytt Fotball-England, slik FSG og eierne av Manchester United, Glazer-familien, ser det for seg.

Clarke hevder at de seks store i engelsk fotball, Manchester-lagene, Liverpool, Chelsea, Tottenham og Arsenal, har truet med å starte en utbryterliga, melder BBC Sport. Hvis de da ikke får det som det vil.

Clarke hevder at FA har vært tidlig inne i samtaler om PBP, men at de trakk seg da punktet om maktfordeling ble for sentralt i samtalene. FSG ønsker seg en ordning der de seks store, samt Everton, West Ham og Southampton (per nå de ni klubbene med lengst fartstid i PL), får all makt i en versjon av Premier League.

– Vi søker alltid etter gode endringer for fotballen, men da må fordelene fordeles jevnt. Vi trakk oss da vi så at det ikke var tilfelle her, forteller Clarke.

I tillegg kunne Clarke fortelle at FA har makt til å nekte de seks store å spille i Europa hvis de melder seg ut av Premier League og starter opp en egen liga.

Faksimile The Times

Så trusselnivået er høyt begge veier med andre ord.

En eventuell utbryterliga vil i tilfelle bli satt i sammenheng med en framtidig ny europeisk superliga utenfor UEFA-regi. Vi vet etter Football Leaks at FSG har vært i samtaler med andre store klubber i Europa, blant annet Juventus og Real Madrid, om en ny organisering av Europacupfotballen. Planene har gått på å danne en ny superliga med kun de rike og store.

I dag skal de andre klubbene i Premier League uttale seg om PBP. Møtet mellom de 20 andelseierne av Premier League, altså klubbene, skal holdes på Zoom, og det er forventet høy temperatur.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket