fbpx
FA
Den store snakkisen i Fotball-England i dag er hverken Englands 2-1-seier over Belgia eller at spillere tester positivt for Covid-19. Det store samtaleemnet er FSG sine planer for endringer av fotballen i England.

Nå skriver The Times at FA – Det engelske fotballforbundet – kan sette ned foten for planene. Hvis FSG hadde fått det som de ville, ville blant annet de største klubbene i England fått klart mer makt enn i dag. Planene inneholdt også et punkt om FA selv, nemlig at organisasjonen skulle få £100 millioner.

Men dette vil trolig ikke hjelpe, mener The Times. FA vil nemlig benytte seg av en organisatorisk innretning som kalles the golden share. FA har altså en nøkkelstemme når store avgjørelser i Fotball-England skal fattes. Denne nøkkelposisjonen fikk FA da Premier League ble dannet i 1992.

FA har også gitt Premier League beskjed om at de vil benytte seg av sin nøkkelposisjon til å forsøke å blokkere planene i Project Big Picture. Det vil også klubbene bli informert om når de skal ha møte om planene til FSG, Glazer-familien og Rick Parry, styreformannen i EFL (Championship, League One, League two). Det møtet vil arrangeres i morgen eller onsdag, melder The Times.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket