fbpx
fsg
Foto: AP Photo/Elise Amendola/NTB
I morgen har FSG eid Liverpool i ti år. En kan ikke påstå at jubileet går stille for seg.

FSG tok over som eiere av Liverpool 15. oktober 2010. De har vært eiere som har holdt seg i bakgrunn. Joda, de har besøkt Anfield noen ganger, og de har kommet med fagre løfter i media. Løfter de har holdt for øvrig. Men i det store og hele har de holdt en lav eierprofil. De har latt klubben styre seg selv.

Selvsagt har de lagt strategiplaner og tatt store avgjørelser for klubben, men i den daglige driften så har Liverpool vært drevet som et selvstendig AS nesten. Med ansvar for egen økonomi.

Men i den siste uken har det virkelig tatt fyr. Majoritetseierne John Henry og Tom Werner (de eier 52% til sammen) ser ut til å innlede en ny fase i FSG sin historie.

Project Big Picture har slått ned som en bombe denne uka. FSG ser for store endringer i Premier League. Vi snakker om planer som inkluderer færre lag i Premier League og mer makt til de store klubbene.

Videre kan det tyde på at samarbeidet med Moneyball-guru Billy Beane er i ferd med å lede FSG ut i Europa igjen. Det går rykter om at FSG ønsker å kjøpe seg inn i AZ Alkmaar, den nederlandske klubben som Beane allerede har eierinteresser i. Noen fotballkommentatorer snakker allerede om starten på et nytt fotball-imperium. A la Red Bull og City Group.

I tillegg ble det også kjent at FSG vurderer å gå på børs i USA, på grunn av et mulig salg av en minoritetsandel i selskapet. Igjen er Beane involvert. Beane leder en investeringsgruppe som kaller seg for RedBall Acquisition Corp. De vurderer å kjøpe 25% av FSG. Da må i tilfelle FSG gå på børs. De har etter sigende allerede verdsatt selskapet til 8 milliarder dollar.

FSG eier i tillegg til Liverpool og Anfield baseballklubben Boston Red Sox og deres arena, Fenway Park. Dessuten har de eierinteresser innenfor både NASCAR og TV.

Det har med andre ord vært en svært travel tid for John Henry dette. Det ser ut til at FSG er i ferd med å endre takt i sitt eierskap. Hva det har å si for Liverpool gjenstår å se.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket