fbpx
wenger
Foto: Christian Bertrand / Shutterstock.com

– En ny europeisk superliga vil knuse Premier League

Få har betydd mer for utviklinga av Premier League enn Arsene Wenger. Han var med å revolusjonere ligaen da han kom til England på 1990-tallet. Med seg i bagasjen hadde han utenlandske spillere, ernæringslære og en kontinental fotball.

– En ny superliga kan ikke bare bety slutten på overtaket engelske lag har på klubber på kontinentet, det kan ta knekken på hele Premier League, hevder Wenger i The Guardian.

FSG er en av aktørene som angivelig har vært positive til utviklinga av en ny europeisk superliga. Alle detaljer er ikke kjent ennå, men prinsippene er relativt klare. Det skal dreie seg om en ny liga med de beste og rikeste klubbene i Europa, mellom 16-18 lag. Der de aller rikeste av dem er sikret å spille mot hverandre år etter år. De trenger ikke å kvalifisere seg, de kan heller ikke rykke ned.

Flere av de største klubbene på kontinentet har lenge arbeidet for å sikre seg mer av kaka. Enten gjennom utvikling av Champions League-formatet organisert av UEFA, eller gjennom en ny superliga utenfor UEFAs regi.

Særlig har Juventus og Real Madrid stått i fronten for utviklinga. Styreleder i Juventus, Andrea Agnelli, og tidligere president i Real Madrid, Florentino Perez, har offentlig luftet tankene sine i mange år allerede. Men nå kan det se ut som om planene er nærmere realisering enn tidligere.

Da nylig avgåtte president i Barcelona, Josep Maria Bartomeu, holdt sin siste pressekonferanse tidligere denne uka, så kunne han melde at “Barcelona har akkurat takket ja” til å bli med i en ny superliga.

Wenger mener at de engelske klubbene ikke bør følge etter, men er ikke overrasket over planene.

– Eierne er ikke lenger bare fotballmennesker. Joda, fotballen spiller fortsatt en rolle, men først og fremst er eierne investorer. Og hva er investorer ute etter? Jo, penger, å bli rikere. Da kan en ny europeisk superliga virke forlokkende.

Men Wenger peker altså på at Premier League også vil påvirkes av en ny europeisk superliga. Selv om det er ment at den nye ligaen vil spilles parallelt med Premier League, i stedet for Champions League, så kan det være at antall lag i Premier League må reduseres.

I tillegg så spørs det hvor mye den engelske toppligaen blir skadelidende av at topp fire ikke vil kvalifisere seg til den gjeveste europeiske turneringa lenger. Det er også spennende å reflektere omkring fansens rolle i det hele. Vil fansen i det hele tatt kjøpe de nye konseptene?

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket