fbpx
klopp
Foto: Marco Iacobucci Epp / Shutterstock.com

Jürgen Klopp er en av verdens beste managere. Av så mange grunner selvsagt.

Men en av hans aller viktigste egenskaper er hans evne til å leve med og takle situasjoner som oppstår. Han evner å se situasjoner med et skråblikk og i et perspektiv.

Det så vi i går også. Etter 25 minutter så måtte Fabinho kaste inn håndkleet. En strekkskade i låret kan bety mange uker på sidelinja. Vi kan også håpe på at det bare var krampetendenser. I dag vil en scan gi oss svaret.

Poenget er at i går, rett etter kamp, så forstår Klopp situasjonen. Han kjenner til konteksten. Matip ute. Lovren i Russland. Van Dijk trolig ikke tilbake før høsten 2021. Og så må Fabinho også ut.

Det er klart at det kan ta knekken på selv den beste. At man i det minste blir litt skjør, oppskaket og negativ.

Men det er i slike situasjoner at Klopp viser sin evne til å leve med det som skjer. Til å få fram at det ikke er slutten på verden.

I går så ble han intervjuet av den brasilianske journalisten Fred Caldeira etter kampen. Caldeira har intervjuet Klopp tidligere også, så de kjenner hverandre fra før. Men siden sist, så hadde Caldeira anlagt en aldri så liten bart. Det gjorde Klopp i godt humør.

Vi så det etter tapet mot Real Madrid i Kiev også. Det var et bittert tap etter to bisarre keepertabber og en skjebnesvanger skade på Salah. Likevel sang Klopp tyske drikkeviser med tyske musikere på flyplassen klokka seks morgenen etter. Med et smil om munnen.

Denne egenskapen kan bli gull verdt i tida framover. Hans evne til å avdramatisere situasjoner kan smitte over til spillergruppa og apparatet rundt seg. Det trenger vi i en tida da Liverpool har én seniorstopper tilgjengelig.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket